Nieuws | 9 april 2019

Patrick Van Houdt wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Lyra-Lierse

K. Lyra-Lierse heeft vandaag een akkoord voor minstens 1 jaar kunnen bereiken met Patrick Van Houdt, die vanaf het seizoen 2019-2020 hoofdtrainer wordt van onze club. De Gelenaar verdiende zijn strepen in het voetbal eerst als assistent-trainer bij o.a. Charlton AFC & KSC Lokeren. Zo werkte hij eerder al samen met trainers als Bob Peeters, George Leekens en Franky Vercauteren.

In het seizoen 2017-2018 werd Patrick hoofdtrainer bij ASV Geel. Toen de redding daar verzekerd was, werd hij hoofdtrainer van KFC Oosterzonen om ook daar de sportieve redding te bewerkstelligen. Een opdracht die Van Houdt eveneens tot een goed einde bracht, en waarna hij besloot om de club te verlaten.

“Ik ben enorm blij om vanaf volgend seizoen deel uit te maken van de Lyra-Lierse familie”, aldus Patrick Van Houdt. “Deze club straalt traditie uit. Bovendien zie ik de nodige ambitie en goede structuur binnen de club. Onder andere de jeugd doet het enorm goed. Dat geeft mij een zeer goed gevoel.”

Patrick Van Houdt is in het bezit van een UEFA Pro License diploma, dat hij behaalde in 2012. Onze club is zeer verheugd om iemand met deze voetbalervaring en kennis van de amateurreeksen te kunnen binnenhalen.