Nieuws | 1 augustus 2020

Pascal Verheyen stopt als T2, Sven Verbruggen volgt hem op

In de verdere aanloop naar het komende seizoen 2020-2021 zal Pascal Verheyen geen deel meer uitmaken van onze technische staf. Pascal besliste recent om zijn functie als T2 vrijwillig neer te leggen om meer persoonlijke tijd te kunnen vrijmaken.

Pascal kent een serieuze staat van dienst binnen zowel Lyra, Lierse als Lyra-Lierse. Bij het vroegere Lierse was hij enkele jaren actief als jeugdtrainer, en vervolgens vervulde hij diezelfde rol gedurende meer dan 20 jaar bij Lyra, waar het voor Pascal ook allemaal initieel begon. Onder Yves Van Borm werd hij bij Lyra destijds aangesteld als T2, en hij vervulde deze functie ook onder Jonas De Roeck, Tom Schipper en meteen ook in de eerste twee seizoenen bij Lyra-Lierse. Onze kleedkamer zal dus een pak stiller zijn zonder onze goedlachse ket. We willen Pascal dan ook van harte bedanken voor zijn inspanningen de voorbije jaren voor onze club!

“Dit was geen makkelijke beslissing, maar ik heb de keuze gemaakt om mijn actieve carrière in het voetbal te beëindigen en vanaf voortaan van het spelletje te genieten vanop de tribunes. Ik kan ook terugkijken op een mooi einde van mijn carrière in de technische staf, met onder andere de titel met Lyra in 2018, en de eindronde en de titel met Lyra-Lierse afgelopen twee seizoenen. Mezelf kennende zal ik dan ook proberen om zoveel mogelijk wedstrijden van Lyra-Lierse te volgen. Want deze club zit diep in mijn hart. En ik weet toch dat ik dat niet ga kunnen laten.”

Sven Verbruggen nieuwe T2

De functie van T2 zal vanaf voortaan ingevuld worden door Sven Verbruggen. Sven is al enkele jaren actief binnen eerst Lyra en vervolgens Lyra-Lierse als physical coach. Daarnaast beschikt hij ook over een UEFA B en Physical Coach Niveau 2 diploma. Momenteel volgt hij ook de verdere opleiding naar het UEFA A diploma. We wensen Sven dan ook veel succes aan de zijde van onze T1 Bart De Roover!