Nieuws | 3 september 2021

Nieuwe shirts 2021-2022 eren iconische momenten uit het Lierse voetbalverleden

Met veel trots stelt K. Lyra-Lierse haar nieuwe thuis- en uitshirts voor, voor het seizoen 2021-2022. Deze staan in het teken van de jubilea van twee iconische momenten uit de rijke geschiedenis van Lyra en Lierse.

1971 – Always remember Lierse

We schrijven september 1971. K. Lierse S.K. wordt in Europacup II uitgeloot tegen Europese grootmacht Leeds United, dat het jaar ervoor nog de Jaarbeursstedenbeker afsnoepte in de finale van Juventus. De heenwedstrijd Lierse – Leeds, op het Lisp, wordt verloren met 2-0. De terugwedstrijd werd als bijna overbodig beschouwd. Heel Europa ging ervan uit dat Leeds met twee vingers in de neus een ronde verder mocht bekeren in Europa. Maar dat was buiten die grote, kleine club uit de Pallieterstad gerekend. Op Elland Road ontbonden Swat Janssens en Peter Ressel elks twee keer hun duivels. Resultaat: 0-4 en het begin van één van de mooiste Europese avonturen uit de geschiedenis van geel-zwart, dat na overwinningen tegen Rosenborg en PSV uiteindelijk strandde in de kwartfinales tegen AC Milan.

Met het K. Lyra-Lierse 2021-2022 home shirt vieren we de 50e verjaardag van deze onwaarschijnlijke stunt. De tekst “Always remember Lierse“, die na de 0-4 nog lang in de catacomben van Elland Road te lezen was, werd een begrip in Lier en in Leeds. Aan de boorden van de Nete herinnert dit nog steeds aan die magische avond in september 1971. In West Yorkshire staat het symbool om nooit nog een tegenstander te onderschatten. “Always remember Lierse” prijkt dan ook fier op de kraag van het nieuwe shirt. Alsook werden enkele stijlkenmerken van het shirt uit 1971 overgenomen, zoals de kenmerkende traditionele Lierse-strepen en het vierkante, gele vlak achteraan met rugnummer.

1931 – Lyra promoveert naar de hoogste afdeling van het Belgische voetbal

90 jaar geleden, in 1931, beleefde Lyra dan weer één van de meest historische momenten uit haar bestaan. Het promoveerde dat seizoen voor het eerst naar de Ere Afdeling, het huidige 1A. Rood-wit was in de jaren ’30 trouwens één van de grootste clubs in ons land. Alle grootheden uit de pioniersjaren van het Belgische voetbal passeerden in het Lyrastadion aan de Mechelsesteenweg.

De herinneringen aan de gradins en de nostalgische hoofdtribune in Engelse stijl, die jammer genoeg ondertussen plaats moesten ruimen voor appartementen, blijven bij menig Lierenaar voor kippenvel zorgen. Onze rood-witte uitshirts zijn een ode aan die glorieuze periode van Lyra. Één van de belangrijkste ankerpunten in de rood-witte geschiedenis, “1931-1932 Promotie Ere-afdeling” nadat Lyra de titel in de toenmalige tweede klasse pakte, staat dan ook fier op de achterkant van de witte kraag die samen met de rest van het shirt refereert aan die uitrusting uit die periode.

Beschikbaar in onze fanshop & online

Beide shirts zijn vanaf nu ook verkrijgbaar in onze fanshop op wedstrijddagen. Maar ook online kan je ze bestellen via onze online shop.