Nieuws | 13 augustus 2020

Nieuwe data voor Beker van België & start competitie

Door de meeste recente opstoot van coronavirus, staakte Voetbal Vlaanderen voorlopig alle wedstrijden en werden ook de bekerduels die in augustus plaats moesten vinden opgeschort.

Nu de situatie terug meer onder controle lijkt, maakte Voetbal Vlaanderen de nieuwe speeldata bekend. De bekerwedstrijden starten terug vanaf het laatste weekend van augustus en de competitie wordt gestart midden september. Ook vriendschappelijke wedstrijden worden terug toegelaten vanaf 14 augustus. Het maximaal aantal toeschouwers wordt voorlopig nog wel steeds beperkt tot 200.

Beker van België

De bekercampagne begint voor onze club in ronde 2. Dat wil zeggen dat we op eigen veld Torpedo Hasselt of KFC Alken ontvangen op 5 of 6 september. Vervolgens worden ronde 3 op 12 en 13 september en ronde 4 op 19 en 20 september gespeeld. De aanvankelijk geplande competitiewedstrijden op deze data (Wijgmaal uit, Londerzeel thuis & Hasselt uit) mogelijk worden verschoven naar een later moment. Ronde 5 wordt pas later geloot en ingepland.

Competitie

Onze jongens starten dus op zaterdag 19 september met een uitwedstrijd tegen Sporting Hasselt, tenzij één van beide clubs moet aantreden in ronde 4 van de Beker van België. Anders verschuift voor Lyra-Lierse de openingsspeeldag naar zaterdag 26 september met de thuiswedstrijd tegen Spouwen-Mopertingen.

Onze club beschikt momenteel nog niet over info m.b.t. het eventueel toelaten van uitsupporters. Van zodra daarover meer info beschikbaar is, wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd via onze kanalen en via onze supportersclubs.

De volgende speeldagen worden eveneens afgewerkt zoals deze initieel gepland werden. Dat wil zeggen dat de eerste twee of drie speeldagen (Wijgmaal uit, Londerzeel thuis & eventueel Hasselt uit) worden verschoven naar een later tijdstip.

Bekijk hier de volledige, geupdate kalender.

Oefenwedstrijden

Afgaande op de vorige maatregelen, werden alle oefenwedstrijden in augustus voorlopig geannuleerd. Met de versoepelde maatregelen zullen er dus nieuwe oefenwedstrijden ingepland worden. Hierover later meer.

Ticketing & voorrang voor abonnees

De huidige coronamaatregelen, met een beperking van slechts 200 toeschouwers, is nog van kracht t.e.m. eind augustus. Maar met slechts 200 toeschouwers, kunnen uiteraard niet al onze abonnees de wedstrijd langs de lijn bijwonen. K. Lyra-Lierse wacht daarom voorlopig eventuele verdere versoepelingen af en bekijkt momenteel verschillende mogelijkheden om zoveel mogelijk abonneehouders toegang te kunnen geven tot de wedstrijd, indien er geen verdere versoepelingen zouden komen. De totale capaciteit van het Luc De Rijckstadion bedraagt zo’n 3.500 toeschouwers, dus zijn wij er als club van overtuigd dat wij zonder enig probleem een flink pak extra toeschouwers op een veilige manier kunnen ontvangen indien dit wordt toegestaan vanaf september.

Vanzelfsprekend geldt nog wel steeds het principe van voorrang voor abonnees bij een beperkt aantal toeschouwers, alsook krijgen onze abonneehouders als eerste de kans om tickets te kopen voor de aankomende bekerduels in september en eventuele oefenwedstrijden in eigen huis in augustus.

Wil je nog snel een abonnement aankopen? Dan kan je dat hier online doen!

Let wel: door de latere competitiestart, zullen ook de abonnementen iets later beschikbaar zijn. Heb je gekozen om jouw abonnement af te halen? Dan ligt dit bij onze eerste thuiswedstrijd gewoon klaar aan de inkom. Heb je gekozen om dit te laten opsturen? Dan valt jouw abonnement binnenkort bij jou in de brievenbus.

Beloften

Onze beloften beginnen aan de competitie op hetzelfde moment als ons eerste elftal. De kalender zal ook daar gevolgd worden volgens hetzelfde principe als bij de eerste elftallen: de  competitiewedstrijden worden gespeeld zoals gepland en alle afgelaste wedstrijden worden op een later tijdstip ingehaald.

Jeugdcompetities

Ook de jeugdcompetities kregen groen licht van Voetbal Vlaanderen. Zij zullen van start gaan in het eerste weekend van september, zoals initieel gepland.