Nieuws | 25 augustus 2023

Maxim Deckers tekent bij Lyra-Lierse

De 29-jarige Maxim Deckers is de nieuwste aanwinst van K. Lyra-Lierse voor het seizoen 2023-2024. De linksvoetige vleugelverdediger komt over van Cappellen, waarmee hij vorig seizoen als basisspeler deel uitmaakte van de kampioenenploeg in onze reeks.

Maxim werd op 8-jarige leeftijd ontdekt door het Nederlandse Willem II, waar hij ook de jeugdreeksen verder doorliep. Daar groeide hij door tot in het eerste elftal en werd hij uitgeleend aan onder andere FC Oss en RKC Waalwijk, toen actief in de Nederlandse tweede klasse. In 2015 keerde hij terug naar België. Sindsdien speelde hij voornamelijk voor Cappellen en ook een korte tussenperiode bij Zwarte Leeuw.

Met zijn komst haalt Lyra-Lierse dus een pak ervaring op dit niveau in huis. Bij Lyra-Lierse wordt Maxim Deckers herenigd met o.a. Bart De Roover, Maxim Volant en Seppe Kil, met wie hij in Cappellen de kleedkamer deelde. Maxim trainde donderdagavond een eerste keer mee met de A-kern. Vanavond zit hij ook al in de selectie voor de oefenpartij tegen Union Saint-Gilloise, die afgewerkt wordt in Nijlen.

“Kijk vooral uit naar de derby tegen Racing Mechelen”

Maxim Deckers: “Met Cappellen en Zwarte Leeuw vertoefde ik de voorbije jaren vaak in de reeks van Lyra-Lierse. Dat waren steeds wedstrijden op het scherpst van de snee en met heel wat volk langs de lijn. Dat zijn toch de wedstrijden waar je het als speler voor doet. Ik kijk er dan ook naar uit om nu vóór de supporters van Lyra-Lierse te spelen, in plaats van ertegen. De derby tegen Racing Mechelen is alvast een datum die met stip in mijn agenda genoteerd staat. In die kern zitten heel wat vrienden van mij, en ze hebben mij hier al duidelijk gemaakt dat die wedstrijd enorm leeft.”

Koop je abonnement online of tijdens onze eerste thuiswedstrijd aan de loketten

Pik je als trouwe supporter meerdere thuiswedstrijden per seizoen mee? Dan is een abonnement altijd de voordeligste optie. Het seizoen 2023-2024 is er dan ook één om opnieuw naar uit te kijken, met een pak interessante derby’s tegen o.a. Berchem Sport, Racing Mechelen, Rupel Boom, … Klik hier en reserveer online jouw plaats.

Bestel jouw abonnement online en wij leggen het ter afhaling klaar aan onze loketten op matchday. Ook ter plaatse aan onze loketten kan je jouw abonnement aanschaffen!