Nieuws | 5 maart 2020

Mats Sterkens verlengt zijn contract bij Lyra-Lierse

Ook volgend jaar zal Mats Sterkens uitkomen voor K. Lyra-Lierse. Zijn overeenkomst wordt tot eind volgend seizoen verlengd.

Mats is een kind van het huis pur sang. Hij begon te voetballen bij Massenhoven en sloot zich op zijn 6 jaar aan bij de Koninklijke Lierse Sportkring. Vanaf de U13 maakte hij vervolgens de overstap naar Lyra TSV. Zo doorliep hij onze beide jeugdreeksen, tot hij al op zijn 15 jaar bij de A-kern van Lyra mocht aansluiten.

“Ik ben heel blij dat ik er minstens nog een jaar kan bij doen. Ik ben graag bij deze club. En ik wil graag mee verder schrijven aan het verhaal van Lyra-Lierse. Voorlopig is dat nog in de rol van 2e keeper, maar ik hoop natuurlijk om hier op langere termijn titularis te worden. Daarom moet ik op dit moment er zelf voor zorgen dat ik er sta wanneer de ploeg mij nodig heeft. Ondertussen is dit ook mijn vijfde jaar in de A-kern, maar ik kan hier nog steeds veel bijleren. Ik herinner me zelfs mijn eerste stage met de A-kern. Als de ploeg ‘s avonds op stap ging, mocht ik de cafés nog niet binnen omdat ik nog te jong was”, lacht Mats.