Nieuws | 22 maart 2023

Mats Sterkens & Mathias Nys tekenen bij voor 2 seizoenen

Onze doelman Mats Sterkens en aanvallende middenvelder Mathias Nys spelen tot het einde van het seizoen 2024-2025 alvast voor K. Lyra-Lierse. Beide spelers waren einde contract in juni en verlengen dus nu hun overeenkomst met de club voor 2 jaar.

Hiermee houden we twee vaste waarden uit ons eerste elftal in eigen rangen. Voor Mathias Nys is het volgend seizoen zijn achtste seizoen in het eerste elftal voor Lyra en Lyra-Lierse. Mats Sterkens maakt al sinds zijn 15e deel uit van de A-kern en voor hem wordt ’23-’24 het negende seizoen op de teller.

“Als geboren en getogen Lierenaar wil ik voor de club van mijn stad spelen”

Mathias Nys is verheugd om 2 jaar langer in het shirt van onze club het veld op te kunnen lopen: “Ik kan er vrij kort over zijn. Ik ben geboren in Lier, ik ben van Lier, dus ik wil spelen voor Lier. Ik had ook aanbiedingen van andere clubs. En toegegeven, die waren aantrekkelijk. Maar die heb ik naast me neergelegd en ik heb gekozen om te voetballen waar mijn hart ligt. En dat is hier. Ook als speler de verhuis terug naar Lier meemaken staat, naast alle sportieve ambities, nog op mijn bucket list met Lyra-Lierse.”

“Als het aan mij ligt, speel ik hier tot mijn voetbalpensioen”

Ook Mats Sterkens kijkt uit om de eerste keer te mogen spelen op de Hoge Velden: “De eerste match waarbij ik onder de lat sta op Lierse bodem, daar begin ik toch stilaan van te dromen. Voor mij was de keuze om bij te tekenen snel gemaakt. En ik wil ook iedereen bij de club bedanken voor het vertrouwen in mij als doelman. Ik heb nooit een andere club gekend dan Lierse, Lyra en nu Lyra-Lierse. Dus je kan best stellen dat ik ondertussen stevig vergroeid ben met de club. Als het aan mij ligt, speel ik hier tot ik op voetbalpensioen ga. Ergens ben ik ook trots om als jeugdspeler doorgegroeid te zijn tot een vaste plaats in het eerste elftal. Want uiteindelijk liggen die doorstroming, en die kansen voor jonge spelers, in het DNA van onze club.”


Mathias Nys & Mats Sterkens, samen in de basis in de uitwedstrijd tegen City Pirates dit seizoen.

We geven alvast een overzicht van de spelers die nog onder contract liggen bij onze club.

Spelers nog onder contract tot 2024

  • Koen Weuts
  • Seppe Kil
  • Jordy Peffer
  • Jason Adesanya
  • Gianni Vets
  • Gaetan Lambreghts
  • Maxim Volant

Spelers onder contract tot 2025

  • Mats Sterkens
  • Mathias Nys

In de komende weken volgt er meer nieuws over de verdere samenstelling van onze A-kern naar het seizoen 2023-2024 toe.