NieuwsTransfer | 1 september 2022

Mathias Schils op huurbasis naar K. Lyra-Lierse

Vlak voor de competitiestart wordt onze A-kern nog uitgebreid met Mathias Schils. De 29-jarige middenvelder komt over op huurbasis van KSC Lokeren-Temse en tekende een contract voor 1 seizoen bij onze club.

De Limburger is iemand met een pak ervaring. Zo kreeg hij zijn jeugdopleiding vooral bij KRC Genk. In 2010 trok hij naar die andere Limburgse club, Sint-Truiden, waar hij twee jaar later zijn debuut maakte in het eerste elftal. In totaal kwam Schils 93 keer in actie voor de Kanaries en dat zowel in eerste -als tweede klasse.

Verder speelde Schils de voorbije seizoenen ook voor Lommel, het Nederlandse SC Cambuur en KMSK Deinze. Sinds het najaar van 2021 ligt hij dus onder contract bij KSC Lokeren-Temse, waar hij vorig seizoen nog 17 wedstrijden afhaspelde.

Zo is het huiswerk van onze technische -en sportieve staf helemaal klaar met het oog op de competitiestart, komende zaterdag tegen RC Hades. Schils is meteen speelgerechtigd voor die wedstrijd.  Het valt wel nog af te wachten of hij onmiddellijk in de selectie van trainer Bart De Roover wordt opgenomen.