Nieuws | 22 maart 2019

Matchday info K. Lyra-Lierse – Racing Mechelen

Op zondag 24 maart ontvangt K. Lyra-Lierse de buren van Racing Mechelen voor een ouderwetse streekderby tussen de Nete- en de Dijlestad. Om de veiligheid van alle supporters te garanderen, zijn er extra veiligheidsmaatregelen van kracht, alsook een strikte scheiding van thuis- en uitsupporters. Omwille van deze maatregelen verzoeken we alle supporters om zondag tijdig naar het stadion af te zakken. Er worden voor deze derby immers meer toeschouwers verwacht dan bij andere thuiswedstrijden.

Match- en ticketinfo

De wedstrijd wordt afgetrapt op zondagmiddag 24 maart om 15u00. De poorten van het Luc De Rijckstadion zijn geopend vanaf 12u00 voor de pré-match party van Yellow Black’s Army en het Pallieter Supporterscollectief.

Onze wedstrijdsponsor voor deze derby is Museum Real Estate Development, waarvoor onze hartelijke dank!

Deze wedstrijd wordt gespeeld met gesloten loketten, waardoor tickets voor thuissupporters enkel beschikbaar zijn in voorverkoop. Elke supporter die een ticket aankoopt, dient dit op naam te doen en zich te registreren. Een overzicht van de nog resterende voorverkoopmomenten:

  • Zaterdag 23 maart van 10u00 t.e.m. 13u00 in café Bananas
  • Zondag 24 maart van 10u00 t.e.m. 12u00 in het Luc De Rijckstadion in Berlaar

Tickets kunnen eveneens online aangekocht worden en dit tot 24 maart omstreeks 12u00.

Eventbrite - K. Lyra-Lierse - K. Racing Club Mechelen

Onze ticketprijzen zijn hier terug te vinden.

Bij de aankoop van online tickets worden servicekosten voor de ticketverwerking aangerekend.

Er zal een strikte supportersscheiding worden toegepast. Hiervoor zullen er extra neutrale zones voorzien worden tussen de vakken voor thuis- en uitsupporters. Het overdekte gedeelte van “de Wezenberg” zal daarom niet toegankelijk zijn.

Parkeren

Er is voldoende parking voorzien aan het stadion zelf. Deze is op matchdag enkel toegankelijk met een parkeerkaart (voor eters voor de wedstrijd) of een geldig inkomticket voor de wedstrijd.

Wanneer de hoofdparking in de Welvaartstraat volzet is, kan er geparkeerd worden in het industrieterrein Hellegatstraat, recht tegenover de inrit naar de hoofdparking.

Openbaar vervoer & toegankelijkheid

Door werken aan het spoor rijden er zondag geen treinen tussen station Lier en station Berlaar. Er worden echter wel vervangbussen ingezet. Je kan hiervan gebruik maken met jouw treinticket Lier-Berlaar.

Wie vanuit de richting Berlaar station naar het stadion afzakt, zal geen gebruik kunnen maken van de doorgang tussen de Misstraat en het stadion. Om veiligheidsredenen wordt deze doorgang afgesloten. Voetgangers & fietsers dienen dus gebruik te maken van de toegang naar het stadion in de Welvaartstraat. Hou dus rekening met een omleiding van een kleine 10 minuten te voet.

Verbod op pyrotechnisch materiaal

We herinneren onze supporters eraan dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal verboden is. Aan de inkom zal hierop streng gecontroleerd worden. Voor deze wedstrijd is de voetbalwet van kracht. Een overtreding hiervan kan leiden tot een boete en een stadionverbod.