Nieuws | 28 oktober 2018

Lyra-Lierse wint de derby tegen Nijlen: voetbal op z’n schoonst

Beton

Eerst moeten we werken, zeven dagen lang, eerst moeten we werken, niet alleen.

Wat ‘Bots’ zong, wordt bij Lyra-Lierse in daden omgezet. Een groep vrijwilligers was zaterdag voor dag en dauw op post om ‘een betonneke’ te leggen.  Een heuse karwei, maar vele handen maken licht werk, zeker als er een groot supportershart mee gemoeid is. Beste Joris en company, zonder jullie was de derby niet mogelijk! Duizendmaal dank vrienden!

Den derby

Naale. Nijlen, voor de niet-Lierenaars onder ons. Al een tijdje ging het over de lippen onder de supporters: “In den derby tegen Naale geven we er nog eens een lap op.”

De club had op het extra-sportieve vlak niets aan het toeval overgelaten om dat feestje mogelijk te maken. Alle vrijwilligers, scouts en stewards incluis, stonden weer paraat, het business diner voor aanvang van de wedstrijd was uitverkocht, het fandorp lag er weer tip top bij, met de twee containers als nieuwigheid. Het promokrantje en de kalendertjes lagen te wachten om meegenomen te worden. Het enige schoonheidsfoutje was de geluidsinstallatie die even niet mee wou, maar dit euvel wordt zeker verholpen wanneer de Zwarte Leeuwen op bezoek komen. Beelden van de wedstrijd ter compensatie zijn er trouwens in overvloed, met de foto’s van Glen, de beeldverslagen op Sportbeat en RTV en van de opnameploeg van het communicatieteam.

Nadat huisfotograaf Glen Deckers de wedstrijdsponsors Maatconcept en schepen van Sport Ivo Andries op de gevoelige plaat had vastgelegd en de spelers, begeleid door Cheer4Lier en jeugdspelertjes van beiden ploegen, waren opgelopen, zagen de zowat 1.500 toeschouwers Lierse-icoon Jan ‘Caje’ Ceulemans de aftrap geven.

Evenwichtige eerste helft

Onze Nijlense vrienden (ja toch?) lieten er geen gras over groeien. Al in de vijfde minuut trok de sterke Brouwers naar voor en zijn verraderlijk schot verdween achter de verbouwereerde Maes in het doel.  De bezoekers konden door deze voorsprong vanuit de organisatie spelen, waardoor Lyra-Lierse maar moeilijk tot vlotte combinaties kon komen. Dillien kon aanleggen, doelman Schrauwen had een save nodig. Rond minuut twintig zette kapitein Balbi een actie op en bracht de bal naar Van den Abeele. Brent zette vanop zijn linkerflank hoog voor, aan de tweede paal kopte targetspits Daal de bal met hoofd terug tot bij rechterflank Nijs. De volley van Mathias verdween via de paal binnen en de gelijkmaker was een feit.

Lyra-Lierse kwam nu meer en meer in de wedstrijd. Een gevaarlijke vrijschop van Jacobs zorgde voor paniek in de Nijlense rangen. Toen Dillien een terugbal onderschepte, had hij de 1 – 2 aan de voet, maar hij lobde de bal net naast de open kooi. Zo werd er met een gelijke stand gerust.

Sterke tweede helft

Net na de herneming kon Dillien Daal bereiken, maar diens poging ging net naast. Lyra-Lierse voerde nu de druk op, gesteund door het legioen. Een strak schot van Van den Abeele zoefde naar de hoek, maar vond nog een Nijlense verdediger op zijn weg. Dillien sneed naar binnen en legde aan, het banaanschot trof de dwarslat. Dan doe ik het maar op een andere manier, dacht Steven. Weer sneed de Arjen Robben van de Doelvelden naar binnen, deze keer schoot hij naar de dichtste hoek. En binnen! De kop ontplofte en bleef de Lyra-Lierse mannen naar voor stuwen. Dillien bleef de bezoekende verdediging teisteren. Na een knappe aflegger van Daal ging hij zijn verdediger weer gezwind voorbij. Dyron gebaarde waar hij de bal wou hebben en Steven bediende hem op zijn wenken, met het derde doelpunt als resultaat.

De Lierse schaapjes leken nu op het droge en het tempo verdween enigszins uit de wedstrijd. Nijlen kon nog een keer dreigen via een dubbele poging, maar twee keer stond een attente Maes op de juiste plaats. Zo eindigde deze aardige pot voetbal met een vijfde opeenvolgende overwinning.

Feest

Dan zullen we drinken, zeven dagen lang, dan zullen we drinken niet alleen.

Het harde werk was beloond, het vette feestje kon beginnen. Het was geweldig om zien dat de Nijlense supporters in het fandorp mee kwamen vieren, in een sfeer van verbroedering. Samen de polonaise dansen, moet dat nog meer zijn? Ook in de kantine en de business lounge werd nog tot in de vroege uurtjes gefeest. Deze club bruist, zo veel is zeker!

Twee lastige klippen

KVK Tienen en K. Lyra-Lierse lijken een kloofje te hebben geslagen. Lyra-Lierse is ook nog in de running voor het eerste periodekampioenschap, maar dan moet het nog wel de twee lastige klippen op verplaatsing omzeilen, volgende zondag naar Racing Mechelen en nu woensdag naar Bilzen. De Limburgers mogen zeker niet onderschat worden, want ze hebben in de laatste drie wedstrijden niet minder dan 14 keer gescoord. Daarom supporters, wees woensdag weer op post!