Nieuws | 15 januari 2024

Lyra-Lierse swingt over Diegem met doelpunten van Adesanya en Peffer

Zouden ook de heren de 3 punten binnenhalen, na de overwinningen van de dames A (helemaal alleen op nummer één) en dames B? En zou zo de eerste 6 op 6 een feit worden?

Energiek voetbal wordt beloond

De troepen van Tom Proost hadden alleszins die intentie, want vanaf de eerste minuut voetbalden ze gretig, met druk naar voor en vlot combinerend. De eerste helft had Lyra-Lierse controle over het spel en was de tweede bal in Liers voordeel. Noemenswaardige kansen leverde dat in het eerste half uur niet op. Kil had grootse plannen toen hij zijn kans ging vanop 40 meter, maar doelman Michiels was alert. Ook Nys had iets heel fraais voor ogen met een hakje dat net niet tot bij Peffer kwam. En de weer erg bedrijvige Muyldermans, die technisch vermogen aan een groot volume en vista koppelt, kon bijna een assist op zijn conto schrijven, maar zijn strakke voorzet ging aan alles en iedereen voorbij.

Plots brak de wedstrijd open. Kil vanop links met de klare kijk en de gemeten voorzet, Adesanya met de knappe kopbal in het gaatje dat Michiels had gelaten. Een verdiende voorsprong die onze jongens tot nog meer goed voetbal aanzette. De bal ging vlot van voet naar voet, meer dan eens in één tijd, maar de score veranderde niet voor de rust.

Jason en Jordy laten niets liggen

De tweede helft begon met een Diegems schot dat Sterkens kon klemmen. Dan opnieuw de Lierenaars. Nys met een slim verticaal pasje naar Adesanya. Aannemen, draaien en droog binnen knallen, dat hebben we Jason nog al zien doen. Diegem werd in een dolle 5 minuten helemaal zoek gespeeld. Weer Adesanya kon zich op rechts doorzetten en bracht de bal laag voor. Aan de tweede paal werkte spitsbroeder Peffer beheerst af.

Paradoxaal genoeg wekte de driedubbele achterstand Diegem opnieuw tot leven. Waarschijnlijk was enige nonchalance aan Lierse kant niet vreemd aan de drie kansen die de Vlaams-Brabanders bij elkaar voetbalden. Sterkens had weinig moeite met een eerste schot. Toen Gody zich in de 16 meter dribbelde en de verste hoek viseerde, pakte Mats uit met een knappe zweefsprong. Om deze Sterkens te kunnen kloppen, was veel nodig. Zeker niet de te zwak getrapte volley op een afvallende bal even later.

De Lierenaars acteerden des te scherper. Van Goylen vond Reijniers, die in één tijd doorspeelde naar Peffer. Michiels kwam oog in oog met Peffer en wist dat de kans groot was dat hij zich zou moeten omdraaien. Zo geschiedde, want een Peffer in vorm laat weinig liggen. Enkele minuten later volgde het orgelpunt van de avond. Van Goylen ontfutselde de bal, trok gezwind naar voor en vond Peffer. Die krulde het leer lekker rond Michiels, wat hem zijn 12de doelpunt en een zuivere hattrick opleverde.

De supporters kirden van plezier, na de wedstrijd werd er nog gefeest tot in de late uurtjes.  Daar was dan ook alle reden toe. 20 op 30 thuis, daar is niets mis mee. Op verplaatsing was het vaak gene vette. Het wordt tijd om ook buitenshuis brokken te maken. Te beginnen zaterdag op Lebbeke, spelers en supporters zij aan zij. Tot dan!

 

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Volant, Deckers, Teunen, Van Goylen, Muyldermans, Kil (70’ Vets), Nys ((C) 74’ Reijniers), Peffer, Adesanya (80’ Balbi) .

K. Diegem Sport: Michiels (C), Hermans, De Bouw (40’ Gody), De Koker, Deflem, Mertens, Frix (68’ Mpanzu), Mauën (61’ Honshoven), Sulejmani (57’ Egerickx), Lokando, Labiad Jarque.

Doelpunten: 32’ en 51’ Adesanya (1-0 en 2-0), 56’, 82’ en 84’ Peffer (3-0, 4-0 en 5-0).

Geel: 10′ Frix, 21′ Kil, 44′ Nys, 83′ Labiad Jarque.

Scheidsrechter: Sören Beerens