Nieuws | 10 september 2018

Verlies op het veld, winst ernaast

2000

Tweeduizend toeschouwers (!) hadden de weg naar de Doelvelden gevonden. Een bewijs dat het verhaal Lyra-Lierse de mensen aanspreekt. Deze club bruist! Alle ingrediënten waren aanwezig om er een topnamiddag van te maken: niet minder dan drie TV-ploegen waren aanwezig, het diner, verzorgd door traiteur Thys, was fantastisch (wie eens echt lekker wil eten in een prachtig kader en een gezellige voetbalambiance weet voortaan waar hij moet zijn), de business lounge lag er. Al het onkruid op de staanplaatsen was weggebrand, … en dat allemaal dankzij het harde werk van onze supporters.

 

Voetbal op z’n puurst

Honderden Lyra-Liersefans verzamelden in een met zon overgoten fandorp rond de houten tafels buitentoog met uitzicht over het veld. Vele supporters gingen langs bij de popup-fanshop voor een sjaal, T-shirt, of vlag van Lyra-Lierse terwijl twee DJ’s de sfeer er helemaal inbrachten. Tientallen vlaggen waren te zien. Kortom, dit was een authentieke voetbalsfeer, waarvoor mensen naar een stadion komen. Met dank aan de vele vrijwilligers, stuk voor stuk mensen met een clubhart!

De jeugdploegen verzamelden in indrukwekkende aantallen en vormden een erehaag, bijgestaan door de cheerleaders van Cheer4Lier. De clubliederen werden gespeeld, waarna wedstrijdsponsor Patrick Steylaerts en Lierse icoon Eric Van Meir de aftrap gaven.

 

Sam

Dan was het moment gekomen om Sam Van den Brande te huldigen. Tweelingbroer Lars overhandigde een biermand. Vader Stefan gaf een prachtige ingekaderde foto af van een in de lucht zwevende Sam, met ‘Bedankt Kapitein’ als onderschrift. Een ontroerend moment. Bedankt Kapitein!

 

Moeilijke wedstrijd tegen dé titelfavoriet

Wat het extra-sportieve betreft, was dit dus een bijzonder hoopgevende namiddag: Lyra-Lierse leeft!
Het was dan ook doodjammer dat het sportieve succes niet volgde. Laat ons er geen doekjes om winden: dit KVK Tienen was oppermachtig. Deze bijzonder sterke ploeg, met stuk voor stuk spelers die van eerste of tweede Amateur komen, liet Lyra-Lierse nooit in de wedstrijd komen.

Het begon al dramatisch, wanneer de suikerjongens vrij snel de score konden openen. Blijkbaar sneed het de adem af van onze Lyra-Lierse mannen. Speelde overconcentratie mee, de druk, het grote aantal toeschouwers? Lyra-Lierse kreeg geen voet aan de grond. Een ongelukkige carambole deed de bal voor de voeten van een bezoeker belanden, waardoor die vrij baan kreeg en kon afwerken. De dubbele achterstand was een feit.

De tweede helft verliep evenwichtiger, Lyra-Lierse zette nu meer druk naar voor, maar meer dan halve kansen konden de jongens van coach Schipper niet bij elkaar voetballen. De bezoekers diepten de score nog verder uit op een tegenaanval en zo eindigde deze topper op een teleurstellende 0 – 3.

 

Geweldige fans

Toch kregen de spelers nog een hartverwarmend applaus van alle fans. Want supporter ben je in goede en kwade dagen. Het is net wanneer het tegenzit, dat je je team moet ondersteunen. En dat deden onze talloze Lyra-Liersesupporters.
De oscar van de wedstrijd gaat daarom naar de supporters van Lyra-Lierse. Wie zo’n fans heeft, heeft de toekomst.

Na de wedstrijd keken onze cultsupporter uit La Louvière Eric De Kezel en zijn madame in de grote ballon met het logo van Lyra-Lierse uit boven het stadion.

 

Revanche

Tienen heeft nu de punten, maar wij hebben de supporters. Supporters die meer verdienen dan wat ze nu zagen. Wees maar zeker dat de spelersgroep uit is op revanche. We twijfelen er niet aan dat onze jongens volgende zaterdag tegen Sint-Lenaarts alles uit de kast zullen halen voor de drie punten.