Nieuws | 3 februari 2019

Lyra-Lierse krijgt steun van de Koning Boudewijnstichting dankzij de supporters

Sinds de opstart van onze Koninklijke Lyra-Lierse werden er reeds reuzenstappen genomen richting de verdere succesvolle uitbouw van onze club. Het vooropgestelde principe van fanparticipatie werd geconcretiseerd, er werd geïnvesteerd in de uitbouw van een kwaliteitsvolle jeugdwerking van Interprovinciaal topniveau, onze talrijke vrijwilligers en de enthousiaste spionkop bouwden het stadion in Berlaar uit tot een gezellige thuisbasis die een warme en authentieke voetbalsfeer uitademt, meer dan 150 lokale sponsors steunen via langetermijnpartnerschappen onze club, het project van “Football in the Community” wordt uitgerold, een fanshop werd succesvol opgestart, de gesprekken met de Stad Lier over een terugkeer naar Lier werden opgestart, …

Kortom, de werking van de club wordt aan sneltempo op alle vlakken aangepast aan de nieuwe behoeften, en dit alles in nauwe en vlotte samenwerking met de supporters via het Pallieter Supporterscollectief (PSC) en binnen de langetermijnkrijtlijnen die samen met het PSC werden uitgetekend bij aanvang van onze club.

Deze aanpak werpt ook zijn vruchten af. Zo hebben we via het fonds Jo Van Hecke van de Koning Boudewijnstichting nu een subsidie van 3.000 EUR gekregen als steun voor het project ‘fans for security’, waarbij de supportersparticipatie in onze club als een hefboom voor veiligheid in het voetbalstadion wordt gezien. Deze subsidie is mogelijk gemaakt door de vele vrijwilligers die de voorbije maanden de handen uit de mouwen staken om het stadion klaar te stomen, zodat elke thuismatch vele honderden voetballiefhebbers in een aangenaam kader ontvangen kunnen worden. Deze positieve impact op de veiligheid is het fonds Jo Van Hecke ook niet ontgaan.

Daarom willen we die vrijwilligers en ook onze spionkop nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet! De subsidies zullen gebruikt worden voor verdere verbeteringen aan het stadion, dewelke het comfort van de supporters ten goede zal komen, alsook voor de opleiding van stewards.

Wil je jezelf als supporter mee engageren voor dé voetbalclub van Lier? Dan kan je je mee aansluiten bij het Pallieter Supporterscollectief via deze pagina.

Afbeeldingsresultaat voor koning boudewijnstichtingGeen fotobeschrijving beschikbaar.