Nieuws | 15 maart 2019

Lyra-Lierse & hoofdtrainer Tom Schipper gaan in vriendschap uit elkaar aan het einde van dit seizoen

Na een open gesprek hebben onze club en hoofdtrainer Tom Schipper samen beslist om aan het einde van dit seizoen in vriendschap uit elkaar te gaan. Het zijn immers cruciale tijden in de Amateurreeksen voor zowel trainers, spelers als clubs richting de keuzes voor het nieuwe seizoen. Duidelijkheid scheppen in deze periode is dus voor alle partijen belangrijk. Zowel Tom als de club kijken met veel fierheid terug op de gezamenlijke verwezenlijkingen van de voorbije 3 seizoenen.

Na de degradatie naar eerste provinciale in 2016 kreeg Tom als nieuwe hoofdtrainer de taak en de tijd om een driedubbele doelstelling in te vullen:

1) de club op sportief vlak terugbrengen naar een hoger niveau;
2) werk maken van de doorstroming van jeugdproducten naar het eerste elftal;
3) de beleving binnen de club terug versterken via het opbouwen van een nauwe band tussen A-kern, supporters en de jeugd.

Een eindronde en een oververdiende kampioenstitel later staan we ondertussen alweer een heel seizoen op een plek die recht geeft op een nieuwe eindrondeplek in 3e klasse amateur, de target die voor aanvang van dit eerste seizoen terug in de nationale reeksen vooropgesteld werd. We hebben deze sportieve successen bovendien bereikt mede dankzij de ontbolstering van talentvolle eigen jongeren als Yassir en Seraaj Ibn El Mokadem, Quinten Van Goylen, Jarno Cremers, … De beleving op en rond de club is geweldig, de band met onze fantastische fans is formidabel.

Maar een trainer en een club met een visie moeten ook verder kijken dan de korte termijn. Lyra-Lierse wil verder timmeren aan de weg hogerop. Tom heeft het gevoel het maximale er uit gehaald te hebben, en wil onze mooie club via de grote poort (een knappe eindronde en wie weet zelfs meer) verlaten.

Tom gaat er de komende maanden, samen met de sterk gefocuste en ambitieuze spelersgroep, alles aan doen om te zorgen voor een mooi en passend einde aan dit 3-jarige succesverhaal. Lyra-Lierse heeft er alle vertrouwen in dat ook deze laatste opdracht tot een goed einde gebracht zal worden, te beginnen met de derby nu zaterdag op KFC Nijlen.