Nieuws | 22 augustus 2021

Lyra-Lierse geeft met dominant voetbal zijn visitekaartje af in de Croky Cup

De bezoekende supporters tekenden voor het merendeel van de verkochte tickets, wat maakte dat het thuisvoordeel voor Hades maar een relatieve waarde had.

Lierse pletwals in het eerste kwartier

Deze vocale ondersteuning gaf de Lierenaars meteen wind in de zeilen, want in een stormachtig eerste kwartier lieten de jongens van de jarige Bart De Roover de thuisploeg alle kleuren van de regenboog zien. Met doelpunten tot gevolg. Na een fout op Nys gaf Schaessens zijn strakke vrije trap de juiste curve mee en vuurtoren van den Buijs knikte dankbaar om zoveel vakmanschap de Lierse voorsprong op het bord.

Hades dreigde via de gevaarlijke Marijn Convents, maar Maes wist raad met diens schot. Het gevaar kwam toch vooral van de rood-witten. Vets stuurde Nys diep, die aflegde op Kil. Zijn schot ging voorlangs. Een minuut later kende hij meer fortuin, toen hij na een slim pasje van Nys – die de bal had ontfutseld van een verdediger – oog in oog kwam te staan met doelman Gijbels. Seppe bleef kalm en schoof de bal mooi naast Gijbels in doel.

De thuisploeg moest nu wel vol aan de bak en reageerde met een schot dat de vuisten van Maes schroeide. Het spel ging aan een rotvaart over en weer. Na een actie van alweer Nys, nu op rechts, knalde De Wilde de afvallende bal ietwat onbesuisd over. Hoog in de lucht zag een drone – waarschijnlijk op zoek naar Jordy Peffer, het gevaarlijkste heerschap in de wijde omgeving – hoe de klaar kijkende Schaessens dezelfde De Wilde in het straatje stuurde, maar Cyronn besloot deze keer op Gijbels. Even later was De Wilde ook in een penaltyfase – als slachtoffer – betrokken, maar een autoritair leidende scheidsrechter Claes liet begaan.

No Peffy, no Croky!

De thuisploeg lukte in het begin van de tweede helft de aansluitingstreffer, die een copy-paste leek van het openingsdoelpunt, met een strakke vrije trap en een rake kopbal. Betekende dit het begin van een groen-wit offensief? Geenszins, want Jordy Peffer, jawel, vond dat het tijd was om zijn duit in het zakje te doen. En hoe doet de topschutter van de Croky Cup dat? Met een doelpunt, en wat voor één. Man van de match Nys vertrok vanop eigen helft en bediende dan zijn maatje Peffer. Jordy omspeelde doelman Gijbels en nog een toegesnelde verdediger, alvorens de bal vanuit een schuine hoek listig in het doel te deponeren. Zijn 8ste doelpunt in de huidige bekercampagne en het 44ste doelpunt voor Lyra-Lierse in 50 competitieve wedstrijden!

De veer leek nu definitief gebroken bij de thuisploeg en ook in het laatste half uur bleef Lyra-Lierse dominant voetballen, met mooie driehoekjes en scherpe counters. Na een weer strakke hoekschop van Schaessens ging van den Buijs nog eens zijn kans met het hoofd, maar Gijbels redde ditmaal.  Ook in de omschakeling toonden de Pallieters zich gevaarlijk. Schaessens repte zich naar het doel, hij ging niet voor eigen kans, maar legde nog – te? – altruïstisch af.  De grootste kans was nog voor de ingekomen Adesanya. Zijn overhoekse volley ging via de binnenkant van de paal terug het veld in. Jason tekende ook voor het laatste wapenfeit, met een schot op de vuisten van Gijbels.

Bij de laatste 48

Na het laatste fluitsignaal konden onze jongens naar vanouds vieren met de talrijk meegereisde fans. Niets dan blije gezichten in het Lierse kamp. Niet enkel door het knappe, dominante voetbal, maar ook door de wetenschap dat Lyra-Lierse bij de laatste 48 clubs in de Croky Cup is. Volgende klip: 1B-club KMSK Deinze in ons eigen Luc De Rijckstadion. Meteen de eerste keer sinds 2018 dat Lyra-Lierse zich mag meten met een profclub. De winnaar van dat duel gaat bovendien in de trommel met de eersteklassers.

Ronde 5 vs. Deinze: midweek

De wedstrijd tegen Deinze in ronde 5 wordt niet volgend weekend gespeeld omwille van de 3e speeldag in 1B, en zal dus hoogstwaarschijnlijk midweek in september worden afgewerkt. Meer info hierover volgt spoedig.

K. Lyra-Lierse: Maes, Lambreghts, Weuts, Van den Buijs, Balbi, Vets, Schaessens, De Wilde (81’ Van Goylen), Kil (87’ Julien), Nys (81’ Adesanya), Peffer
Doelpunten: 0-1 van den Buijs (8’), 0-2 Kil (15’), 1-2 Caubergs (49’), 1-3 Peffer (57’)
Kaarten: Gijbels, Schaessens, Peffer, Claes, Vets, Convents