Nieuws | 12 februari 2020

Lyra-Lierse dient licentiedossier in voor nationaal voetbal in het seizoen 2020-2021

Onze club diende vandaag reeds haar licentiedossier in bij Voetbal Vlaanderen om ook volgend seizoen te mogen aantreden in de nationale reeksen van het Belgische voetbal. Alle clubs in deze reeksen dienen hun aanvraag in te dienen voor 28 februari. Deze nieuwe licentie en bijhorende voorwaarden zijn voornamelijk in het leven geroepen om de eigen jeugd meer kansen te geven, te zorgen voor een eerlijke(re) competitie en clubs sterk verbonden te houden met de lokale gemeenschap.

Bij Lyra-Lierse werd de afgelopen weken alles in het werk gesteld om alle benodigde documenten te verzamelen. Clubs dienen namelijk aan te tonen dat ze geen achterstanden hebben t.o.v. Voetbal Vlaanderen, BTW, bedrijfsvoorheffing, RSZ en belastingen. Daarnaast dient de club o.a. te beschikken over een gediplomeerde hoofdtrainer (Patrick Van Houdt heeft een UEFA Pro License n.v.d.r.), bewijs van speellocatie voor thuiswedstrijden en dient de Raad van Bestuur voor 2/3e (en de Algemene Vergadering voor 4/5e) te bestaan uit mensen met de Belgische nationaliteit of domicilie in België.

Op al deze voorwaarden kan Lyra-Lierse een positief antwoord bieden aan de licentiecommissie, ondersteund met de benodigde documentatie, waardoor we als club geen problemen verwachten met het verkrijgen van de licentie voor nationaal amateurvoetbal voor het seizoen 2020-2021.

Bekijk hier het interview met Benny Mazur (Secretaris-Generaal van Voetbal Vlaanderen) over de licentie in 2e en 3e amateurklasse.