Nieuws | 1 november 2018

Lyra-Lierse blijft winnen, de eerste periode blijft spannend tot zondag

Gezond verstand

Bilzen is ruim een uur rijden van Lier, maar toch waren weer een paar honderd Lyra-Lierse fans meegereisd. Ter plaatse aangekomen zagen ze dat over een lengte van minstens 200 en drie meter breed een dikke laag kiezels langs het terrein lag. We moesten er allemaal eens om lachen, want de luttele steentjes die op de Doelvelden lagen dreven het overijverige Berlaarse politiekorps haast tot wanhoop en onze vrijwilligers tot noeste arbeid op een zaterdagmorgen. Om de dingen maar even in perspectief te plaatsen. Gezond verstand, het is een schaars en kostbaar goed in tijden van hysterie.

Copy book

De technische staf had de troepen scherp gezet, want de scoutingsverslagen leerden dat Bilzen een goed voetballende ploeg is met veel scorend vermogen, die evenwel ook kwetsbaar is achteraan. Dat bleek reeds in de achtste minuut, toen ‘Arjen’ Dillien na een copy book aanval waarin ook Daal betrokken was (het ging even te snel voor uw verslaggever om te weten wie de andere protagonisten waren) opdook voor thuisdoelman Dengis en hem kansloos liet.

De adelaar vliegt

Onze jongens bleven met veel grinta spelen. Aan de middenlijn onderschepte Van den Abeele de bal en snelde in zijn gekende stijl de linkerflank af. Hij leverde een gemeten voorzet af (de crosses van Brent worden alsmaar beter) en Daal werkte in twee tijden af. De adelaar kon weer vliegen! De dubbele voorsprong was met nog geen kwartier gespeeld, een feit. Het eerste half uur van Lyra-Lierse was ongemeen sterk, de Limburgers bleven naar adem happen. Een hoge voorzet bereikte Balbi, maar hij kon met het hoofd te weinig kracht en richting op de bal zetten.

Voet van het gaspedaal

Gaandeweg namen onze jongens wat gas terug en beperkten ze zich tot controlevoetbal. Wat even voor het rustsignaal fout afliep. Balverlies leidde een tegenaanval in en via een mooie krul verdween de bal in de verste hoek. Iets later was het weer alle hens aan dek, toen Maes de bal uit de voeten van een doorgebroken aanvaller moest halen.

Het moment van Jacobs

Tijdens de rust zette Tom Schipper zijn ploeg terug op scherp, want Lyra-Lierse begon terug met veel gretigheid. Lambreghts paste naar Daal. Dyron deed net een beweging te veel, waar meteen trappen meer aangewezen leek. Ook het sterke Bilzen liet zich niet onbetuigd, met een schot dat rakelings over suisde. Nog in diezelfde vijf openingsminuten zette Dillien -voor de verandering- zijn tegenstander in de wind en bracht de bal voor. Een koud kunstje voor de aanstormende Cools om de bal van dichtbij tegen de netten te prikken, maar hij miste onbegrijpelijk. Het spel golfde over en weer. Een Bilzenaar schoot nog van dichtbij in het zijnet, de wedstrijd kon nog alle kanten uit, leek het.

Tot Gwen Jacobs zich iets na het uur achter een vrijschop zette en de bal prinsheerlijk in de verste hoek trapte. Het legioen ontplofte, de fans konden weer wat opgeluchter ademen.

Toen een breedtepass werd onderschept en een Limburger alleen voor Maes verscheen, sloeg de paniek weer om het hart, maar de toegesnelde Cools kon de harde knal nog met gevaar voor lijf en leden op de lijn ontzetten.

Doe mij maar bier

Lyra-Lierse had de wedstrijd nu onder controle en speelde de bal rustig rond. De fans telden al af. De tweede goal van Bilzerse-Waltwilder, een mooi gekruist schot, kwam dan ook uit de lucht vallen. Zou het dan toch in extremis nog fout lopen?

Allerminst, want Van den Abeele perste nog wat lucht uit zijn derde long en legde haarfijn terug naar Flebus, die even precies de bal strak in de hoek plaatste. Doe mij maar bier, dacht feestneus Renzo. ;-). Dillien freewheelde iets voor affluiten op de linkerflank en trok voor naar de ingevallen Seraaj El Mokadem, die op een haar na miste.

Een paar minuten later kon het grote feest weer beginnen. Ik hoop het nog vaak te mogen schrijven als verslaggever, vervelen doet die gekkigheid nooit. Weer niets dan blije gezichten, enfin, u weet inmiddels al hoe het er aan toe gaat.

Door deze winst blijft de strijd om de eerste periodetitel open tot op de 10e speeldag, wanneer K. Lyra-Lierse naar Racing Mechelen trekt met slechts één punt minder dan leider Tienen. Wilt u nog graag de verplaatsing mee naar Mechelen maken? Dan kan u alle info hier terugvinden!