Nieuws | 15 april 2019

Lyra-Lierse blijft voor de tiende keer ongeslagen na late gelijkmaker van Balbi

De zenuwen stonden strak gespannen bij de rood-gelen van Bornem. Ze zaten immers in puntennood en hadden een overwinning nodig om het degradatiespook te verjagen. Ook onze Pallieters hadden nog een puntje nodig om de deelname aan de eindronde nu ook finaal mathematisch te bekrachtigen.

Weinig om het lijf

De eerste helft had weinig om het lijf, met de weer talrijk opgekomen Lyra-Lierse supporters als enigen op niveau. De studieronde duurde erg lang. De thuisploeg was duidelijk gretig, maar kon geen openingen vinden. Het was wachten tot de twintigste minuut vooraleer we iets konden noteren. Veel meer dan een Bornems afstandsschot dat enkele meters naast ging en een attente Jacobs die in extremis een gevaarlijke voorzet kon ontzetten, was dat niet. Dan was de kopbalkans op hoekschop die Cools kreeg, veel gevaarlijker, maar zijn poging ging naast. Bornem bleef wel drukken, maar de dreiging werd nooit concreet. Tussendoor moest doelman Mats Sterkens noodgedwongen het veld te verlaten na een schouderblessure. Maes nam zijn vertrouwde plaats in.

Voor het meeste animo zorgde thuisspeler Hakim Laref nog, die zich niet alleen liet opmerken door zijn onmiskenbare voetbalkwaliteiten, maar ook door zijn provocerende gedrag.

Ook de pauze had niet voor een boost aan inspiratie gezorgd, want van academisch voetbal was ook in de tweede helft geen sprake. De thuisploeg wou wel, maar vond geen openingen in de Lyra-Lierse defensie, met Wils – niet voor de eerste keer – als heer en meester. Dé kans op de openingstreffer was voor Dermaut, toen de balvaardige Peffer knap voorzette. Jammer genoeg kreeg de bal nog een stuit, waardoor Tristan zijn schot niet laag kon houden en overschoot.

Onfortuinlijk tegendoelpunt

De druiven begonnen zuur te smaken in de 63ste minuut, toen Maes zich verslikte in een al bij al gemakkelijke terugspeelbal en een Laref de bal in het mandje kon leggen. Lyra-Lierse schoot nu wakker en begon de bal meer op te eisen, maar het was de thuisploeg die nog gevaarlijk werd door een poging van dichtbij na een scherp genomen vrijschop. Gelukkig stond Maes pal, zodat de Pallieters in de wedstrijd bleven. Niet veel later zette Peffer – wat kan die jongen goed voetballen! – een mooie actie op. Hij stak door naar Jacobs, maar een toegesnelde verdediger kon het schot van Gwen in de kiem smoren. Bornem kreeg, na een zeldzaam slippertje van Wils, nog een unieke mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar een attente Maes bleef goed overeind en maakte zo de hoek klein voor de doorgebroken aanvaller, die effectief op Maes besloot. Lyra-Lierse speelde nu alles of niets en trok voluit in het offensief. De Klein-Brabanders verdedigden echter manmoedig en de talrijke Lyra-Lierse fans zagen de bui al hangen.

Springveer Balbi

Tot de 92ste minuut, toen de ingevallen Lambreghts de bal voorbracht. Als een duiveltje uit een doosje kwam de onverschrokken Elio Balbi toegesneld, en als een ware springveer torende hij boven zijn tegenstrever uit. Bam, met een rake kopslag, bracht hij Lyra-Lierse op gelijke hoogte. Het uitvak ontplofte en bezong hun chouchou: Eli-eli-eli-eli-eliooo, eliooo, elioo-o-oo!!! Geen ‘lucky shot’ overigens van Elio, want dit kunstje – in money time naar voor trekken en scoren – heeft hij al meermaals geflikt!

Topper in de subtop!

Toen scheidsrechter Verslycken afblies, gingen de Bornemse poppen aan het dansen, maar dat maakte de rekening niet van Lyra-Lierse. Voor de tiende wedstrijd op rij werd er niet verloren! Zondag 28 april kondigt zich weer een wedstrijd met spankracht aan, want dan komt Houtvenne op bezoek, met de tweede plaats op het spel. Lyra-Lierse kan dan weer een vervolg breien aan zijn ongeslagen reeks. Goede redenen dus om deze datum in uw agenda aan te kruisen!

 

Opstelling K. Lyra-Lierse: Sterkens (40′ Maes), Wils, Cloetens, Van Parys, Balbi , Dillien (72′ Flebus), S.Ibn El Mokadem, Dermaut (60′ Lambreghts), Cools, Jacobs, Peffer.

Opstelling KSV Bornem: Maes, Telen, Laref, Quintelier, Huygens, Baras. (63′ Persoons), Lodders, Laurens, Mulume, Verheyden, Luyckx.

Doelpunten: 65′ 1-0 Laref, 90′ 1-1 Balbi

Gele kaarten: 27′ Luyckx, 34′ Van Parys, 36′ Dermaut, 41’Laurens, 74′ Wils, 89′ Mulume

Rode kaarten: geen