Nieuws | 5 mei 2019

Loting eindronde op maandag 6 mei om 18u15

Morgen, op 6 mei, om 18u15 wordt er in de bondsgebouwen aan de Houba De Strooperlaan in Brussel geloot voor de eindronde in de 3e amateurklasse.
8 clubs die strijden om promotie, waaronder ook K. Lyra-Lierse, gaan dan in de trommel en staan op 180 minuten van een plaats in de 2e amateurklasse voor het seizoen 2019-2020.

Welke ploegen kwalificeerden zich voor de eindronde?

In de A-reeks wisten de volgende ploegen zich te plaatsen:

  • RFC Wetteren (de nummer 2 in de eindrangschikking)
  • KSKV Zwevezele (de winnaar van periodes 1 & 3 en de nummer 3 in de eindrangschikking)
  • SK Pepingen-Halle (de nummer 4 in de eindrangschikking)
  • KVC Wingene (de nummer 5 in de eindrangschikking)

Uit onze reeks, de 3e amateurklasse B, mogen deze ploegen deelnemen aan de eindronde:

  • KFC Houtvenne (de nummer 2 in de eindrangschikking)
  • K. Lyra-Lierse (de winnaar van periode 3 en de nummer 3 in de eindrangschikking)
  • KFC Sint-Lenaarts (de nummer 4 in de eindrangschikking)
  • KAC Betekom (de nummer 5 in de eindrangschikking)

 

Hoe gaat de eindronde in zijn werk?

Het aantal ploegen dat via de eindronde promoveert naar de 2e amateurklasse is afhankelijk van het aantal Vlaamse dalers uit de 1e amateurklasse. Dit seizoen eindigden met RFC Knokke, Eendracht Aalst & ASV Geel 3 Vlaamse ploegen op de 3 laatste plaatsen, waardoor ze degraderen naar de 2e amateurklasse. Dit heeft als gevolg dat er via de eindronde 2 ploegen vanuit de 3e amateurklasse naar een divisie hoger kunnen promoveren. Kampioenen KFC Merelbeke (3A) & KVK Tienen (3B) promoveren uiteraard rechtstreeks en nemen dus geen deel aan deze eindronde.

De eindronde bestaat uit twee speeldagen en elke speeldag wordt gespeeld via het systeem van directe uitschakeling (in één wedstrijd, dus zonder heen- en terugwedstrijd). Na deze twee speeldagen blijven er van de bovenvermelde 8 ploegen dus 2 winnaars over, dewelke promoveren naar de 2e amateurklasse.

Bij een gelijke stand worden er op speeldag 1 verlengingen gespeeld, gevolgd door strafschoppen indien het na 120 minuten nog steeds gelijk staat. Op speeldag 2, de wedstrijd die beslist over promotie worden er eveneens verlengingen gespeeld. Staat het in deze finalewedstrijd op de tweede speeldag nog steeds gelijk na 120 minuten? Dan dient er alsnog een terugwedstrijd gespeeld te worden, waarbij penalty’s bij een gelijke stand na verlengingen over de promotie moeten beslissen.

Speeldata

Speeldag 1: zondag 12 mei 2019 om 15u00 (of zaterdagavond 11 mei)

Speeldag 2: zondag 19 mei 2019 om 15u00 (of zaterdagavond 18 mei)

Deze speeldata op zondag zijn onder voorbehoud. Ploegen die elkaar treffen, kunnen bij een onderling akkoord ook beslissen om de wedstrijd op zaterdagavond af te werken.

Ticketinfo

Van zodra de loting bekend is, kan je alle ticketinfo terugvinden op onze website.

Abonnementen voor de reguliere competitie zijn niet geldig voor de eindrondewedstrijden, aangezien er met een gedeelde recette voor de thuis- en uitclub gewerkt wordt.