Nieuws | 28 december 2018

Lars Van den Brande verdedigt vanaf volgend seizoen de Lierse kleuren

De Koninklijke Lyra-Lierse en Lars Van den Brande kwamen tot een overeenkomst voor de volgende twee seizoenen. Van den Brande kan zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit de voeten en komt over van 2e Amateurklasser KFC Duffel, waar hij de afgelopen 7 seizoenen speelde. Hiermee realiseert onze club de eerste inkomende transfer met het oog op volgend seizoen.

Lars is een geboren en getogen Lierenaar die zijn voetbalcarrière startte bij K. Lyra TSV en waarna hij de jeugdreeksen van het voormalige K. Lierse S.K. doorliep. Hij debuteerde vervolgens op 18-jarige leeftijd in het eerste elftal van Lierse in 2009, en dit onder Herman Helleputte in de eindronde tegen Dender.

“Voor mij is dit terugkeren naar de roots. Ik heb voor beide clubs gespeeld en ik vind Lyra-Lierse een prachtig verhaal. Dat veel van mijn vrienden uit Lier supporter zijn van Lyra-Lierse is dan nog eens een enorme plus.”, aldus Lars Van den Brande.

Niet enkel door zijn eigen verleden is Lars kind aan huis bij Lyra-Lierse. Zijn tweelingbroer Sam was tot aan het begin van dit seizoen kapitein met meer dan 200 wedstrijden voor Lyra, tot hij noodgedwongen op een lager niveau moest verder voetballen na een hardnekkige blessure. Daarnaast speelde Stefan Van den Brande (vader van Sam & Lars, n.v.d.r.) van 1988 tot 1991 eveneens 68 wedstrijden voor Lyra.