Nieuws | 2 september 2018

K. Lyra-Lierse pakt meteen drie punten na spectaculaire wedstrijd

Een dikke vierhonderd Lyra-Lierse fans waren naar Betekom, Vlaams-Brabant afgezakt om hun ploeg te steunen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Die steun konden de jongens goed gebruiken, want met Van den Brande, Wils, Dermaut en Daal ontbraken sleutelspelers in het verdedigende en offensieve compartiment.

De ploeg liep op met een speciaal ontworpen T-shirt voor de Sam Van den Brande, met het opschrift ‘Voor altijd onze kapitein’. Later daarover meer informatie op deze website.

 

Vroege dubbele voorsprong

Lyra-Lierse kneep de thuisploeg van bij de start bij de keel. Al na enkele minuten zette Van den Abeele een actie op en bracht de bal voor. Die kwam uiteindelijk tot bij Lambreghts, die van dichtbij kon afwerken.

Dit vroege doelpunt betekende het startschot van een bijzonder sterke eerste twintig minuten. Ook Betekom stak af en toe de neus aan het venster met afstandsschoten. Zo moest doelman Maes een schot uit de hoek zweven en even later een harde knal overtippen.

In de twaalfde minuut verstuurde Flebus een hemelse crosspass naar Nijs, die met een subtiel tippertje over de doelman de voorsprong verdubbelde.

Lyra-Lierse bleef op dit elan verder gaan. Op een corner van Jacobs kopte Cloetens nipt voorlangs. Even later week een schot van Nys af en ging net naast.

Het overwicht van Lyra-Lierse was manifest, de Lierse schaapjes waren op het droge. Althans, zo leek het. Niets bleek minder waar.

 

Sterke remonte

Iets voor het half uur week een schot uit de draai van een Betekomse aanvaller af en de onthutste Maes zag de bal tergend traag in de andere hoek verdwijnen. De aansluitingstreffer gaf de thuisploeg nieuwe moed. Toen een schot rakelings naast zoefde, was de gelijkmaker al dichtbij, maar die werd een minuut later een feit. Een schot van ver week weer af en de bordjes hingen gelijk. Lyra-Lierse kwam daarna nog goed weg, toen een tegen de paal gekopte bal in de rebound van dichtbij werd overgeschoten.

Van uitstel geen afstel, want de thuisploeg tekende voor het mooiste doelpunt van de avond, toen een hoge voorzet van op rechts met een halve omhaal in de hoek werd geknald.

Zo gingen we rusten met een achterstand en wisten onze jongens dat ze het in de tweede helft tegen het fysiek sterke Betekom over een andere boeg moesten gooien dan in het laatste kwartier van de eerste helft.

 

Sterke remonte deel 2

Lyra-Lierse herstelde wel het evenwicht, maar kon in de eerste twintig minuten na de herneming geen kansen afdwingen. In minuut 65 zorgde Nijs wel voor dreiging toen zijn voorzet nog gevaarlijk afweek. Een minuut later kende diezelfde Nijs wel succes, toen hij na een warrige fase van dichtbij kon afwerken. Drie – drie, op dat moment een al bij al billijke weergave van het spelbeeld.

Maes verhinderde nog een doelpunt door een harde zwabberbal weg te boksen.

Het legioen zette zich nog eens achter hun helden en dat gaf hen een nieuwe boost. In minuut 73 was het Balbi-time. Een voorzet werd door Cloetens lateraal naar binnen gekopt, daar stond de mee opgerukte Elio Balbi klaar om staalhard in doel te trappen. Het knokkende Lyra-Lierse stond weer voor!

Een sterke Maes hield Lyra-Lierse tien minuten voor tijd weer overeind. De ingevallen Cremers kreeg even later nog een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslechten, maar zijn schot met de binnenkant van de voet ging belandde op de buitenkant van de staak.

Het werden zo nog tien lange minuten nagelbijten. Een minuut voor affluiten was het nog bibberen geblazen, toen de scheidsrechter handspel van Van den Abeele bestrafte met een vrijschop even buiten de rechthoek. Toen die vrijschop tegen de muur werd getrapt, haalde iedereen met een Lyra-Lierse hart opgelucht adem. Even later weerklonk het verlossende fluitsignaal. Een gehavende maar knokkende ploeg haalde zo na een heroïsche wedstrijd de eerste driepunter van het seizoen binnen.

 

Heb je al gehoord van de Lyra-Lierse?

De spelers repten zich naar de spionkop achter de goal en daar speelden zich hallucinante taferelen af. De interactie tussen spelers en supporters was ronduit hartverwarmend. Er werd gezongen, gefeest en gedanst.

Heb je al gehoord van de Lyra-Lierse, heb je al gehoord van die wereldploeg? Wie denkt, dat die niet winnen kan, ja die kent er echt geen … van. En dat was 1, en dat was 2, en dat was 3, en dat was 4.

Volgende week is het dan zover. De wedstrijd waar men in voetbalminnend Lier en omliggende al zo lang naar uitkijkt: de historische eerste thuiswedstrijd van K. Lyra-Lierse, tegen KVK Tienen op zondag 9 september om 16u.

Wie denkt, dat die dat missen kan, ja die kent er echt geen … van!