Nieuws | 1 maart 2023

K. Lyra-Lierse vraagt opnieuw licentie aan voor 1e Nationale

K. Lyra-Lierse vraagt opnieuw de licentie aan voor 1e Nationale. De aanvraag werd vandaag ingediend bij de licentiecommissie van de KBVB. Binnen enkele weken weet onze club of de licentie, net zoals vorig seizoen, wordt toegekend.

Ambitieus vooruit blijven kijken

Algemeen verantwoordelijke van onze club, Raf Bormans, verduidelijkt: “Het is de plicht van het bestuur van een club als Lyra-Lierse om steeds een aantal stappen vooruit te kijken en ambitieus te blijven. Het is een daad van goed bestuur om de club op alle vlakken (financieel, juridisch, organisatorisch) klaar te stomen voor een mooie toekomst. Deze eisen zijn vandaag de dag niet min voor een amateurclub, en de juridische complexiteit rond spelerscontracten en flankerende wetgeving wordt met de dag groter. De unieke opzet van de club als sociale onderneming (erkende CVSO) met de supporters als aandeelhouders is ook een grote uitzondering, die veel aandacht vergt. Via de jaarlijkse aanvraag van de licentie wordt de club op alle vlakken extern geauditeerd en verkrijgt ze via de KBVB de geruststellende garantie van correct bezig te zijn op al deze fronten. We zijn er tevens van overtuigd dat we de licentie zullen toegekend krijgen. Vorig jaar doorstonden we voor de eerste keer de test en de licentievoorwaarden zijn niet gewijzigd.”

“Nog 10 belangrijke speeldagen, met de supporters vol achter de ploeg”

“Tegelijkertijd staan we momenteel op amper 2 punten van een kwalificatie voor de eindronde (Bocholt op plaats 4, n.v.d.r.) en is deze aanvraag ook sportief gezien een logische stap. Er komen nog 10 belangrijke speeldagen aan, en bij een speciaal clubke als Lyra-Lierse, kan het al eens beginnen spoken als de supporters vol achter de ploeg gaan staan, te beginnen komende zaterdag tegen titelfavoriet Cappellen.”