Nieuws | 25 augustus 2018

K. Lyra-Lierse kan budget sterk verhogen en is klaar voor het nieuwe seizoen

K. Lyra-Lierse, onder impuls van de fans deze zomer verrezen uit de assen van K. Lierse S.K. op de structuren van K Lyra TSV, is een unieke voetbalclub met meer dan 221 jaar voetbaltraditie.

En K. Lyra-Lierse is nu al een commercieel succes. Onze business seats zijn zo goed als uitverkocht, supporters en sponsors springen op de kar, en het budget van onze club ging op een paar maanden dan ook sterk omhoog. Onze spelerskern is klaar voor het nieuwe seizoen, maar onze club is dat duidelijk ook. Een overzicht.

De afgelopen maanden hebben we een stevige structuur op poten gezet, met aparte verantwoordelijken voor het business gedeelte, de fanbeleving, de jeugd, de infrastructuur, enz… En dat loont. Op alle vlakken is keihard gewerkt, met gedreven vrijwilligers én met resultaat.
 

Meer sponsors

Alle sponsorcontracten die Lyra vorig seizoen had, worden vernieuwd. De sponsors geloven dus volop in ons project en hebben hun financiële ondersteuning al bevestigd en in veel gevallen versterkt. Dat is een enorme blijk van vertrouwen.
K. Lyra-Lierse trekt ook heel wat nieuwe sponsors aan. In totaal hebben we nu al meer dan 125 zaakvoerders en bedrijven die ons project steunen.

 

Meer seats, meer abonnementen en meer sfeer

Onze 100 business seats zijn zo goed als uitverkocht. Amper een tiental plaatsen zijn nog beschikbaar.
Voor de wedstrijden kunnen ongeveer 120 mensen bij ons genieten van een top-driegangenmenu. Ook daar voorspellen we regelmatig het bordje ‘uitverkocht’ te kunnen plaatsen.

Ondertussen staat de teller van het aantal abonneehouders op 850. Dit cijfer doet dan ook het beste vermoeden aangezien de traditioneel belangrijkere losse ticketverkoop hier nog bij komt.

We hechten enorm veel belang aan een goede sfeer in het stadion. Voor onze eerste thuiswedstrijd in de competitie, op 9 september tegen het eveneens ambitieuze KVK Tienen, willen wij er dan ook alles aan doen om voor “een vol huis” te spelen. Het wordt een historische wedstrijd. Sfeer verzekerd!

 

Meer budget

Ons commercieel succes geeft een boost aan het budget. Toen K. Lyra-Lierse van start ging, rekenden wij op een startbudget van 450.000 euro. Die inkomsten waren toen helemaal rond. Nu starten we het seizoen met een budget van circa 700.000 euro. Meer dan vijftig procent erbij, dus!

 

Waar gaan die middelen naartoe?

Een gezond financieel beleid is, samen met het geloof om spelers uit de eigen jeugdopleiding door te kunnen laten stromen naar het eerste elftal, één van de bouwstenen van onze club. Wij beheren ons breed gedragen clubbudget als een goede huisvader en besteden dit budget kostenbewust en zonder risico’s in functie van onze doelstellingen.

 

Meer jeugd

Heel belangrijk: het budget voor onze jeugdopleiding verdubbelt! Als enige club in Lier en omstreken bieden wij een driesterren jeugdopleiding aan, erkend door de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze jeugdafdeling is na het faillissement van K. Lierse S.K. fors gegroeid. Volgend seizoen geven wij meer dan 300 jeugdspelers een uitstekende opleiding. Meer spelers betekent meer kosten en investeringen. We doen het graag, want de jeugd is hét fundament van onze club.

 

Meer ambitie

Uiteraard versterkten wij in het tussenseizoen ook de spelerskern. We starten het seizoen met de gezonde ambitie om opnieuw te promoveren. Deze club heeft nu al voldoende structuur om hoger te mikken dan de Derde Nationale Amateurklasse.

 

Meer sfeer en meer comfort

Bovendien hebben we een grote inspanning gedaan om het stadion in Berlaar te verfraaien. Onze supporters hebben ge-wél-dig werk verricht de voorbije weken:

  • fris gerenoveerde kleedkamers;
  • nieuwe dugouts;
  • het groen rondom het terrein werd volledig opgekuist;
  • en de inkom en de catacomben van het stadion geschilderd.

Het bestuur kon niet achterblijven. We trekken de nodige budgetten uit voor bovenstaande werken én om vervangingsinvesteringen te doen in de business lounge. Daar komen nieuwe verlichtings- en verluchtingssystemen, frisse tapijten en seats, enz…

Geïnspireerd door haar supporters stak het bestuur ook zelf de handen uit de mouwen en samen met supporters werden de schilderwerken in de business lounge afgewerkt. Bestuur en supporters samen 1 club, samen 1 doel!

 

Dit is maar de eerste stap

Onze club heeft ervoor gekozen om een goede structuur, met talentvolle mensen met een hart voor Lier, op te zetten. In samenwerking met onze supporters en al wie ons steunt. Wij geloven dat een groep enthousiaste, hard werkende mensen meer kan bereiken dan het individu, én dat de toekomst van de club zo steeds gegarandeerd wordt. We zijn ambitieus, maar we geloven in een verstandig groeitraject. Stap voor stap. Vandaag in Derde Nationale Amateurklasse, met een goede spelerskern, een stevig budget, een sterke jeugdopleiding en medebeslissingsrecht voor onze supporters. Daarover lees je heel binnenkort meer.

Zondag 9 september speelt K. Lyra-Lierse haar eerste historische thuismatch tegen KVK Tienen (aftrap 16u). Kom jij ook?