Nieuws | 19 april 2023

K. Lyra-Lierse behaalt opnieuw licentie voor 1e Nationale

Voor het tweede jaar op rij dingt onze club mee voor een promotieplek naar 1e Nationale. Om te kunnen stijgen dient er, naast de sportieve prestaties, ook naast het veld aan alle voorwaarden voldaan te zijn. Net zoals vorig seizoen vroeg K. Lyra-Lierse dan ook de licentie voor 1e Nationale aan.

Eerder kon u al lezen dat onze club een positief advies van de licentiemanager kreeg. Dit positieve advies werd ook door de licentiecommissie gevolgd en dus beschikt K. Lyra-Lierse opnieuw over de licentie om te kunnen promoveren naar 1e Nationale.

Algemeen verantwoordelijke Raf Bormans: “We staan op 4 speeldagen van het einde op slechts 2 punten van een rechtstreekse promotieplek, en ook via de derde periodetitel of een goede eindrangschikking liggen er mooie kansen op een eventuele promotie naar de hoogste Belgische amateurklasse. De ploeg is bovendien heel goed op dreef de laatste weken. Met het aanvragen en behalen van de licentie voor 1e Nationale zetten we onze ambities als club kracht bij en kunnen we onze supporters en sponsors nog spannende weken met grote sportieve inzet aanbieden. Bovendien toont het prima rapport van de licentiecommissie ook aan dat we als club op alle vlakken gezond bezig zijn. Dit is cruciaal aangezien financiële gezondheid een basispijler is binnen onze clubwerking. Ik wil ook graag iedereen binnen de club bedanken die meegewerkt heeft aan dit licentiedossier. Hier kruipt enorm veel energie en tijd in voor enkele van onze vrijwilligers, die dit dossier zorgvuldig en met veel professionaliteit hebben samengesteld.”

Andere clubs met een licentie voor 1e nationale

Naast onze club verkregen uit onze reeks ook Cappellen, Belisia, Sporting Hasselt en Bocholt een licentie voor 1e Nationale. De beloften van KV Mechelen kunnen dankzij de licentie van hun eerste elftal eveneens stijgen naar 1e Nationale. Leider Hades vroeg geen licentie aan. In de A-reeks, met West- en Oost-Vlaamse clubs die mogelijke eindrondetegenstanders kunnen vormen, verkregen enkel Lokeren-Temse en Eendracht Aalst een licentie en kunnen de beloften van Cercle Brugge eveneens naar 1e Nationale promoveren. In de Waalse 2e Afdeling valt er enkel voor Union Namur en Tubize-Braine een licentie te noteren. In 1e Nationale kregen alle clubs, met uitzondering van Olympic Charleroi, een licentie.