Nieuws | 1 februari 2019

Jordy Peffer versterkt de aanvalslinie van Lyra-Lierse

Op sportief vlak had de club voor het seizoen de hoop uitgesproken om, na de titel vorig jaar in 1e provinciale en bijhorende promotie, dit seizoen een heel seizoen mee te kunnen strijden voor een eindrondeticket. Voorlopig staan we op dat vlak, ondanks een stevige winterdip, nog steeds op schema met onze huidige vierde plaats in het klassement. Desondanks heeft de club de voorbije weken op sportief vlak niet stilgezeten.

In dat kader vond er een grondige evaluatie plaats van de voorbije competitiemaanden, en werd bekeken via welke acties de uitgesproken ambities richting eindrondestrijd verder kracht kunnen bijgezet worden, uiteraard zonder de clubfinanciën en het beoogde budget in evenwicht daarbij onder druk te zetten. Onze club kwam daarom tot een akkoord met Jordy Peffer (22 jaar, 04/11/1996) een nieuwe, zeer getalenteerde jonge aanvaller, die bovendien mooi past binnen de visie waar K. Lyra-Lierse voor staat.

Uit deze zelfde evaluatie werd ook besloten om in onderling overleg de samenwerking met aanvaller Dyron Daal stop te zetten. Onze club dankt Dyron voor zijn inzet tijdens de voorbije maanden en wenst hem dan ook veel succes in zijn verdere carrière.

Jordy Peffer maakt met onmiddellijke ingang de overgang van 1e amateurclub KFC Dessel Sport naar K. Lyra-Lierse. Jordy is een snelle en technisch sterke aanvaller uit het naburige Onze-Lieve-Vrouw-Waver, en wordt gehuurd tot het einde van het seizoen. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij KSK Wavria, KV Mechelen en vervolgens Anderlecht, waar hij jaarlijks topschutter werd in de jeugdploeg met o.a. Youri Tielemans en Charly Musonda jr. Na zijn debuut in de Jupiler Pro League vertoefde hij op uitleenbasis bij Westerlo in de Proximus League en nu dus Dessel Sport, van waar hij de overstap maakt naar K. Lyra-Lierse. Wij heten Jordy van harte welkom op onze club en wensen hem alle succes toe de komende maanden!

Op deze manier wordt er actief werk gemaakt van het samenstellen van een sterke, betaalbare, lokaal gebonden én ambitieuze spelerskern voor het huidige en volgende seizoen. Getuige ook de reeds afgeronde transfers van Lars Van den Brande en Gianni Van den Buys, die beide aan het einde van dit seizoen overkomen uit 2e klasse amateur.

 

Foto: rtv.be