Nieuws | 21 april 2022

Jiri Struyf verlengt zijn verblijf bij onze club

Onze spelerskern voor volgend seizoen krijgt alsmaar meer vorm. Zo zal ook onze (vleugel)aanvaller Jiri Struyf in de jaargang 2022-2023 voor K. Lyra-Lierse spelen.

Jiri stroomde in 2020 vanuit onze jeugdwerking door naar onze A-kern, maar kwam in de stilgelegde competitie in 2020-2021 niet aan speelminuten toe. Dit seizoen bracht echter meer speelgelegenheid voor onze jonge spurtbom. Een basisplaats zat er voorlopig nog niet in, maar tijdens zijn invalbeurten verzamelde hij al 280 minuten in de beker en competitie, inclusief twee assists.

Eric Van Meir, begeleiding doorstroming: “We zijn altijd tevreden als we een jeugdspeler progressie zien maken binnen onze A-kern. Jiri heeft amper een wedstrijdselectie gemist dit seizoen en is al een heel seizoen fit en gretig om in te vallen. Zijn snelheid is een enorm wapen in het moderne voetbal, dus een profiel als Jiri is absoluut een meerwaarde in onze kern. Bovendien ligt Jiri goed in de groep, wat zeker niet onbelangrijk is. We zijn alleszins fier om, na Quinten en Mats, opnieuw een jeugdspeler te hebben die stappen kan zetten in het eerste elftal van onze club.”

Roger Smets, Algemeen Directeur van onze Lyra-Lierse dhulst’ Academie, kent Jiri nu ongeveer een decennium: “Ik heb Jiri in 2012 op het oude Lierse weten binnenkomen van Ternesse en heb hem altijd als een snelle linksbuiten geweten. Zijn snelheid en vinnigheid op het veld waren ook in de jeugdreeksen zijn meest karakteristieke kenmerken. De laatste jaren is hij bij de beloften van Lyra-Lierse verder opengebloeid. Denk maar aan de vele doelpunten die hij daar tot nu toe maakte. Het doet toch altijd deugd om iemand van onze eigen jonge gasten met de grote jongens te zien meespelen.”