Nieuws | 10 oktober 2022

Geen derde driepunter op een rij, Lyra-Lierse stuit op een sterk Hasselt

Blijkbaar hadden de voorspelde horden Hasseltse hooligans meer zin in Limburgse vlaai en jenever dan in een uitje naar het Luc De Rijckstadion, want daar waren ze niet te bekennen. Of liepen ze misschien mee in de Ommegang van Lier, als een woeste volksstam? Elk nadeel heb se foordeel, zoals het grote orakel Cruyff ons leerde. En zo konden de in de bosjes opgestelde veiligheidspelotons dienst doen als ballenrapers. De politie, uw vriend!

Over naar het voetbal. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Een superieur Hasselt liet onze Pallieters 45 minuten achter een ongrijpbare bal lopen. Lyra-Lierse zette daar slechts sporadisch iets tegenover. Doelman Ghijsens haalde een vluchtschot van Vets uit de hoek en tegen de gang van het spel kwam de thuisploeg op voorsprong, toen een verre vrijschop van Kil via de stuit in de verste hoek belandde. Voor het overige dicteerden de technisch sterke en vlot combinerende Limburgers de wet. Vooral Leao Kessels was een gesel voor de Lierse verdediging. Eerst dwong hij een penalty af, wat later verdween zijn schot enig mooi in de verste hoek. Er was een goede Sterkens nodig om verder onheil te voorkomen.

Gelukkig kwamen de Lierenaars met veel meer offensieve dadendrang uit de kleedkamer. Peffer benutte een te korte terugspeelbal om de doelman te omspelen, maar zijn schot kon nog ontzet worden door een toegesnelde verdediger. Een knappe aanval belandde voor de voeten van Kil, zijn schot was te centraal. Er was nu meer evenwicht in de partij, maar toen Hasselt onverwacht dodelijk efficiënt toesloeg, leek de wedstrijd gespeeld.

Toch probeerde Lyra-Lierse nog de bakens te verzetten. Van Goylen met een knappe infiltratie, zijn schot ging over. De Lierse acties leverden uiteindelijk toch een doelpunt op. Eerst stuitte de kwikzilveren Struyf nog op Ghijsens, in de daaropvolgende aanval werkte Peffer beheerst af met de binnenkant. Lyra-Lierse zette nog een slotoffensiefje in en, zowaar, het had nog kunnen gelijkmaken als scheidsrechter Carrein de bal op de stip had gelegd na Hasselts handspel in de zestien. Hasselt doet een prima zaak en blijft in het zog van leider Capellen. Wat Lyra-Lierse betreft, trekken we lessen uit de bijzonder matige eerste helft en onthouden we de betere tweede helft. Zeker met een verplaatsing naar Mechelen voor de boeg moet er terug herbrond worden om 90 minuten lang een scherpe prestatie te leveren.

K. Lyra-Lierse: Sterkens, Weuts, Volant, Lambreghts, Balbi, De Wilde (71′ Van Goylen), Vets, Schaessens, Kil (63′ Nys), Peffer, Adesanya (63′ Struyf).

Sporting Hasselt: Ghijsels, Ofori Aidou, Mombaerts, Tanriver, Maus, Maes (72′ Brants), Leao Kessels (86′ Ato Ampiah), Etien, Dassen, Lenaerts (88′ Huygen), Ofori Aidou

Doelpunten: 18′ Kil, 1-0, 21′ Maus (pen.) 1-1, 26′ Leao Kessels 1-2, 72′ Lenaerts 1-3, 89′ Peffer 2-3

Gele kaarten: 86′ Weuts

Scheidsrechter: Christophe Carrein