Nieuws | 1 oktober 2019

Eric Van Meir neemt actieve rol op bij Lyra-Lierse

Eric Van Meir, icoon van het Lierse voetbal, treedt officieel toe tot K. Lyra-Lierse. Hij zal zijn kennis en ervaring ten dienste stellen van de club, en dit met maar één doel voor ogen: Lyra-Lierse naar de toekomst toe sportief en extra-sportief helpen groeien.

Eric Van Meir was vanaf het eerste moment – na het faillissement van K. Lierse S.K. – nauw betrokken bij het ontstaan van K. Lyra-Lierse. Sindsdien hielp hij onze club regelmatig achter de schermen. Nu beslisten Eric en Lyra-Lierse om zijn rol uit te breiden en officieel te maken. Eric zal de club hierbij zowel op sportief als op extra-sportief vlak adviseren en inspireren:

“Als ik iets doe, doe ik het aan 100%, of ik doe het niet” vertrouwt Eric ons toe. “Het voorbije seizoen volgde ik Lyra-Lierse uiteraard met grote aandacht. Als je dan ziet welke stappen de club op deze korte tijd al gezet heeft, met hoeveel passie en overtuiging de supporters en vrijwilligers hun club steunen, hoe het bestuur zegt wat ze doet en doet wat ze zegt … Tja, dan voel je gewoon, die club doet mijn hart sneller slaan, hier wil ik mijn steentje aan bijdragen.”

ZIJN ROL

Op sportief vlak zal Eric Van Meir onder meer een belangrijke rol spelen bij één van de absolute topprioriteiten van de club: de doorstroming van onze jeugdspelers naar de A-kern en het eerste elftal. Zo zal hij onze Postformatie (een selectie van beloftevolle U16/U17/U19 spelers) onder zijn hoede nemen. Hij zal talenten van de A-kern op en naast het veld extra begeleiden, en zijn ervaring en expertise ten dienste stellen van de A-kern. Alles steeds met als doel om de club naar de toekomst toe te helpen groeien.  

Eric zal als ambassadeur van onze club ook zijn sterke schouders zetten onder de extra-sportieve uitbouw van Lyra-Lierse. Hij ondersteunt de verdere uitbouw van het Lyra-Lierse Community project en de Lyra-Lierse Business Club. Eric onderhoudt goede relaties met onze supporters(clubs), de supportersfederatie Pallieter Supporterscollectief (PSC), de leden van de Business Club.

Naast zijn taken bij K. Lyra-Lierse, zal Eric ook nog actief blijven als lid van de technische staf van de U18 bij de Rode Duivels en als analist bij Play Sports.

DE KRACHT VAN ERIC VAN MEIR

Natuurlijk behoort Eric Van Meir tot het selecte groepje absolute monumenten van het Lierse voetbal. Maar vandaag is hij véél meer dan de topschutter van de kampioenenploeg van 1997, de bekerwinnaar van 1999 en de 35-voudige Rode Duivel die op 3 WK’s actief was…

Zijn heldere visie over voetbal, sterke persoonlijkheid en nuchtere instelling zijn alom gekend en erkend, en passen dan ook perfect met alles waar K. Lyra-Lierse als club voor wil staan.

Het slotwoord is voor Eric Van Meir zelf: “Het wederzijds respect is zeer groot, en ik vind hier alles terug wat ik zoek in een voetbalclub: visie, engagement, passie, talent en plezier. Ik heb er echt heel veel zin in.”