Nieuws | 4 december 2021

Elio Balbi wordt gehuldigd voor de aftrap tegen Hoogstraten voor zijn 300e wedstrijd

Voor aanvang van de wedstrijd K. Lyra-Lierse – Hoogstraten VV, zetten we onze captian Elio Balbi in de bloemetjes. En dat is meer dan terecht. In de wedstrijd tegen KSK Tongeren, op 16 oktober 2021, maakte Elio zijn 300e optreden voor het Lierse voetbal.

Als jonge snaak debuteerde hij vanuit de jeugd van het voormalige K. Lierse S.K. in het eerste elftal, uit bij Charleroi op 16/04/2005. Daar kwam hij in de 85e minuut in de plaats van Laurent Fasotte. Vervolgens speelde Elio nog één wedstrijd voor het oude stamnummer 30: 3 weken later thuis tegen Racing Genk.

Na een kort verblijf bij Red Star Waasland, maakte hij in 2008 de overstap terug naar Lier. Dit keer naar Lyra TSV. Meteen een echte thuiskomst voor Elio, waar hij het merendeel van zijn wedstrijden in Liers shirt speelde. Ook bij het samengaan van de twee Lierse clubs in 2018, bleef Elio trouw op post en fier de kapiteinsband dragen.

Ondertussen is Elio Balbi al aan zijn 14e seizoen bezig en mogen we met +300 wedstrijden op de teller terecht van een echte clubspeler spreken, zoals we dat in het moderne voetbal niet al te vaak meer zien.

Gefeliciteerd met deze prachtige mijlpaal, Elio!