Nieuws | 8 mei 2024

Elio Balbi tekent voor zijn 17e seizoen bij Lyra-Lierse

Ook volgend seizoen blijft clubicoon Elio Balbi in onze rangen. De 36-jarige verdediger tekende vorige week bij voor 2024-2025 en begint zo aan zijn 17e (!) seizoen voor onze club.

Dit seizoen kwam onze captain door blessures slechts 10 keer in actie. Toch blijft de meest ervaren speler van ons eerste elftal, met maar liefst 341 wedstrijden op de teller, van grote waarde voor de groep. Deze week onderging hij nog een kleine ingreep aan de knie, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie komt. Bij de start van de voorbereiding op volgend seizoen pikt Elio opnieuw aan.

“Lyra-Lierse is gewoon een belangrijk deel van mijn leven”

Elio Balbi: “Er waren wel enkele ploegen op een lager niveau die naar mij gepolst hebben, maar ik heb geen zin om ergens anders uit te bollen. Deze club is gewoon te belangrijk voor mij. Ik speel hier bijna de helft van mijn leven. Dat wis je niet zomaar uit. Ook blijft de huidige groep bijna volledig intact. Heel wat ploeggenoten zijn doorheen de jaren ook goede vrienden geworden. Dus van deze groep wil je gewoon deel blijven uitmaken. Daarnaast wil ik ook die jonge gasten in de groep nog wat blijven ambeteren. (lacht) Ik hoop ik mijn ervaring te gebruiken om hen nog iets bij te brengen, zowel op als naast het veld. Alle jonge spelers in de groep hebben immers heel wat potentieel. Dit seizoen ben ik mede door de blessures wat minder aan spelen toegekomen, en ik weet dat ik ook volgend seizoen wellicht niet elke match zal spelen, maar ik ga er alles aan doen om tegen de voorbereiding van volgend seizoen opnieuw fit te zijn!”