NieuwsTransfer | 1 juli 2022

Doelman Dax Hufkens naar K. Lyra-Lierse

Eigenlijk was het al langer geweten maar nu mogen we het ook officieel zeggen: Dax Hufkens komt komend seizoen onze club versterken. De doelman (°10/09/2002) komt over van KSK Heist, waar hij tot nog toe de tweede in de pikorde was.

Hufkens is op en top Lierenaar en speelde vroeger onder andere ook nog voor de jeugd van Lierse. Verder was hij in het verleden ook aan de slag bij KVC Westerlo en Beerschot. Hij tekent bij K. Lyra-Lierse een contract voor één seizoen en moet in de kern de strijd aangaan met Mats Sterkens. Al beseft hij dat dat een enorme uitdaging is:

“Spelen voor een club in Lier, en dan nog met zo’n aanhang, is voor mij een droom die uitkomt. Met het vertrek van Kristof Maes was de sportieve staf op zoek naar een extra keeper, naast Mats Sterkens. Die nood werd alleen maar dringender toen ook Lander De Herdt (stopt wegens studies) en Nathan Van Houtven (naar VV Duffel) aangaven de club te verlaten. Ik heb dan ook niet getwijfeld. Op training en in wedstrijden zal ik me elke keer 110% geven, hier wil ik me de komende jaren ontplooien. Verder zal ik me ook langs het veld inzetten voor deze club, zo ben ik al langsgeweest bij een communityevent.”