Nieuws | 20 juli 2020

Coronamaatregelen tijdens KFC Putte – K. Lyra-Lierse

We hebben er allemaal lang naar uitgekeken maar morgen is het zover: dan spelen we, meer dan vier maanden na onze laatste wedstrijd tegen Beringen, eindelijk opnieuw een wedstrijd.

Toch willen we het belang onderstrepen van de oefenpot morgen in en tegen KFC Putte (Heuvel 41A, Putte) en dan vooral extra-sportief. Er is sinds die laatste match tegen Beringen heel wat veranderd, dat hoeven we u niet te zeggen. De coronacrisis beheerst ondertussen ons leven en dat van de club.

Door de huidige stand van zaken is de wedstrijd van morgen dan ook mogelijks de maatstaf voor de komende weken en maanden. De 400 tickets zijn allemaal de deur uit, dat betekent heel wat supporters en daar zijn we zeer blij om. Dat wil nog maar eens zeggen dat onze club leeft!

Maar we zullen ook rekening moeten houden met een aantal veiligheidsmaatregelen, in het belang van ieders gezondheid.

TEMPERATUUR METEN

!HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER IS VERPLICHT!

De wedstrijd begint om 19u00 maar de deuren zullen al geopend zijn vanaf 17u00, zodat iedereen gefaseerd binnen kan komen.

Aan de ingang zullen twee medewerkers van het AZ Sint-Maarten de temperatuur meten van alle toeschouwers, spelers en medewerkers.

Supporters die geen ticket op voorhand gekocht hebben, worden niet toegelaten.

De fans van beide ploegen zullen gescheiden worden, dit om de social distancing te kunnen garanderen. Er zullen hiervoor kruisjes en lijnen voorzien worden.

TRIBUNES

De zittribune, die normaal plaats biedt aan 500 supporters, zal nu herleid worden tot 200 plaatsen.

Op de overdekte staantribune is er plaats voor zo’n 60 personen. Alle andere supporters zullen verdeeld worden over twee niet-overdekte staanplaatsen. Er zullen aanduidingen worden voorzien om de anderhalve meter.

DRANK

Ook wat drank betreft, krijgen de supporters van beide ploegen, elk apart een drankstand toegewezen. Er zal gewerkt worden met drankbediening aan tafel. Er zal GEEN drank geschonken worden tijdens de wedstrijd en het is verboden om consumpties mee te nemen op de tribunes.

Betalen gebeurt via Payconicq (bij voorkeur) of cash.

REGELS

Mogen we vragen om deze regels zeer nauwkeurig op te volgen, in de eerste plaats met het oog op onze gezondheid maar zeker ook met de komende weken en maanden in het achterhoofd, willen we het nieuwe voetbalseizoen niet meteen hypothekeren.

Verschillende medewerkers en stewards zullen toezien op het naleven van de coronamaatregelen.

ALLES OP EEN RIJTJE

  1. Het dragen van een mondmasker is verplicht!
  2. Aan de ingang zal de temperatuur gemeten worden van iedere speler, toeschouwer en medewerker. Supporters zonder geldig ticket worden niet toegelaten.
  3. De supporters van KFC Putte en K. Lyra-Lierse zullen gescheiden worden in aparte bubbels, er zullen ook markeringen aangegeven staan, om een veilige afstand te garanderen.
  4. Iets drinken kan alleen aan de daartoe aangegeven tafeltjes. Drank meenemen naar de tribunes is verboden. Er zal GEEN drank geserveerd worden tijdens de wedstrijd.
  5. Betalen gebeurt via Payconicq (bij voorkeur) of cash.
  6. Kom, indien mogelijk, tijdig naar het stadion. De poorten gaan open vanaf 17u00. Woon je in de buurt, kom dan met de fiets.
  7. Respecteer de anderhalve meter afstand en de richtlijnen van onze vrijwilligers.

Vanuit K. Lyra-Lierse en KFC Putte willen we op voorhand alvast iedereen bedanken om naar deze wedstrijd af te zakken en de voorziene regels na te leven, en dit in het belang van iedereen.