Nieuws | 26 januari 2021

Competitie seizoen 2020-2021 wordt niet meer hervat

De crisiscel van de KBVB (bestaande uit Voetbal Vlaanderen, ACFF, Pro League en KBVB) kwam gisteren opnieuw samen om het verdere verloop van het seizoen 2020-2021 te bespreken. Daar werd unaniem beslist om alle competities voor mannen en vrouwen in de amateurreeksen niet meer te hervatten.

Onder de huidige coronamaatregelen is een hervatting van de competitie nog steeds niet mogelijk. Voetbal Vlaanderen stelde eerder midden februari voor om de competities terug te hervatten, dit met eventuele versoepelingen van de maatregelen in het achterhoofd. Helaas laat de toestand het nog steeds niet toe om de maatregelen af te bouwen, waardoor de hervatting van de competitie (en het afwerken van enkel de heenronde) nu quasi onmogelijk wordt. Onze club betreurt het dan ook dat er dit seizoen niet meer gevoetbald kan worden, maar heeft tegelijkertijd ook alle begrip voor deze beslissing van de crisiscel van de KBVB en Voetbal Vlaanderen.

Alle competities 2020-2021 zullen daarom als blanco beschouwd worden. Dat wil zeggen dat alle rangschikkingen worden geannuleerd en er geen kampioenen, stijgers en dalers zijn in deze jaargang. Het seizoen 2021-2022 zal K. Lyra-Lierse dus opnieuw aanvatten in 2e Afdeling, dit uiteraard in de veronderstelling dat de situatie binnen enkele maanden terug genormaliseerd is. Wij spelen trouwens het liefst voetbal met onze supporters op de tribunes.

Het volledige bericht van Voetbal Vlaanden kan je hier nalezen.