Nieuws | 23 maart 2023

Captain Elio Balbi verlengt zijn verblijf bij Lyra-Lierse

Onze captain Elio Balbi speelt ook volgend seizoen nog bij K. Lyra-Lierse. Dat betekent het 16e seizoen met Balbi in ons eerste elftal. En dan mag gerust de term ‘clubicoon‘ al eens bovengehaald worden.

Momenteel revalideert Elio nog van een langdurige knieblessure. Dit seizoen komt hij dus niet meer in actie. Verwacht wordt dat hij wel kan aanpikken bij de groep in de aanloop naar het seizoen 2023-2024.

“Met mannen als Elio kan je naar de oorlog, ongeacht hun leeftijd”

Frank Coenen licht toe: “Ik denk dat het in de aard van onze club ligt om mannen met een stevige staat van verdienste niet zomaar op straat te zetten. Met iemand als Elio kan je naar de oorlog. En als captain blijft hij nu eenmaal ook belangrijk in onze kleedkamer. Daar verandert zijn huidige blessure voorlopig niets aan, want we kennen Elio en hebben het volste vertrouwen dat hij opnieuw fit geraakt. We hebben dan ook vrij snel besloten om Elio volgend seizoen gewoon mee aan boord te houden. We hebben al gesprekken gehad over wat er na zijn actieve voetbalcarrière zou kunnen komen. Maar dat is voorlopig nog verre toekomstmuziek. Als Elio er nog minstens een jaar wil bij doen, dan hebben we liefst dat hij dat bij ons doet.”

“Ik wou mijn carrière niet afsluiten met een blessure”

Elio Balbi: “Ik had inderdaad al nagedacht over een mogelijk einde van mijn carrière. En het klinkt misschien contradictorisch, maar net dankzij deze blessure heb ik een ongelooflijke drang om er zeker nog een jaar bij te doen. Ik wou mijn carrière echt niet afsluiten met een blessure. Daarom wil ik de club ook enorm bedanken voor het vertrouwen en het feit dat ze mij de kans geven om ook volgend jaar deel uit te maken van de ploeg. En wie weet… Die verhuis terug naar Lier wil ik als speler misschien ook nog wel meemaken. Dan kan ik achteraf zeggen dat ik met het oude Lierse op het Lisp gespeeld heb, met het oude Lyra in het Lyrastadion gespeeld heb, met Lyra-Lierse in Berlaar gespeeld heb… en met Lyra-Lierse terug in Lier gespeeld heb. Dat zou de cirkel natuurlijk wel helemaal rond maken. Maar zover zijn we natuurlijk nog niet. (lacht)”

Ook over zijn revalidatie wil Elio het nog kort hebben: “Die zit volledig op schema. Ik ben al terug een stuk mobieler en kan al terug wat fietsen. Binnenkort is het zaak om terug wat conditie op te bouwen richting volgend seizoen, eens de intensiteit allemaal weer wat omhoog kan.”