Nieuws | 6 april 2020

Bart De Roover is de nieuwe hoofdcoach van Lyra-Lierse

Vanaf het seizoen 2020-2021 is Bart De Roover de nieuwe hoofdcoach van K. Lyra-Lierse.

Bart De Roover is in Lier en omstreken uiteraard een naam die luidt als een klok. Als centrale verdediger bezorgde Bart ons mee het collectieve delirium in 1997, toen K. Lierse S.K. de landstitel naar onze stad bracht. Als voetballer was hij voor zijn passage bij de Sportkring actief bij Zwarte Leeuw, Lokeren en AA Gent. Nadat hij de titel pakte met het voormalige stamnummer 30, speelde hij nog twee seizoenen voor NAC Breda. Tijdens zijn carrière als speler verzamelde hij daarnaast ook 5 caps bij de Rode Duivels.

In 2000 nam Bart De Roover de trainershandschoen op bij het plaatselijke KFC Wuustwezel, wat hij na 3 seizoenen verruilde voor zijn eerste ambtstermijn bij Royal Cappellen FC. Van daar ging het naar de toenmalige tweedeklasser Red Star Waasland, en in 2010 werd Bart voor het eerst trainer bij een eersteklasser: SV Zulte-Waregem. Vervolgens was hij ook nog trainer bij Antwerp en Lommel, en maakte hij deel uit van de technische staf van het Saoedische Al-Ahli. Sinds 2017 was Bart De Roover opnieuw hoofdtrainer bij Cappellen, waarmee hij dit seizoen op de 4e plaats eindigde in de 2e amateurklasse. Tevens ook onze reeks voor het aankomende seizoen.

Met Bart De Roover halen we dus niet enkel iemand in huis met een mooi aandeel in de geel-zwarte geschiedenis van onze club, maar ook iemand die de 2e amateurklasse door en door kent. Daarnaast beschikt Bart ook over een UEFA Pro License diploma.

“Lyra-Lierse is een club waar progressie in zit. Dat sprak me enorm aan en daarom heb ik ook gekozen om hier een volgende stap te zetten. Ik ben al een tijdje actief in 2e amateur en hoop dan ook mijn ervaring in deze reeks over te brengen aan de spelersgroep. 2e amateur is een reeks waarin vaak de ploegen van plaats 4 tot 12 sterk aan elkaar gewaagd zijn. De club heeft als doelstelling om met prestaties en enthousiasme een stabiel seizoen te spelen. Dat is niet alleen mijn taak, maar die van iedereen die betrokken is bij deze club. Van spelers tot supporters. Verder bouwen op de goede en sterke groepsdynamiek vind ik daarin een cruciale factor”, aldus onze nieuwe hoofdcoach.

Foto: www.rcfc.be