Nieuws | 17 januari 2020

Selectie & away day info Zwarte Leeuw

Zaterdag 18 januari trekt Lyra-Lierse naar Rijkevorsel voor het sfeervolle streek- en traditieduel met KFC Zwarte Leeuw. Deze kraker bovenaan de rangschikking van periode 2 belooft ook dit seizoen een sfeervolle avond te worden in het nostalgische Louis Van Roeystadion. Onze jongens zakken uiteraard niet alleen af naar Rijkevorsel. In hun kielzog volgen er 5 bussen (zie onderaan voor de laatste vrije plaatsen) met luidruchtige Pallieters.

De verplaatsing naar “de Leeuwen” kondigt zich in ieder geval niet aan als een eenvoudige klus. Tot vorige speeldag bekleedde Zwarte Leeuw de koppositie in de tweede periode. In de laatste 4 wedstrijden vonden de mannen van Gert Jochems maarliefst 16 keer de weg naar doel, onder andere tegen kopploegen als Heur-Tongeren & Sint-Lenaarts, en met de 6-0 monsterscore thuis tegen VK Linden als orgelpunt.

Lyra-Lierse legde vorige week dan weer opnieuw prima voetbal op de mat tegen Helson Helchteren, waarmee het de drie punten thuis hield. Daardoor bleven onze jongens aan de leiding van het klassement en bleef de kloof van 3 punten op eerste achtervolger City Pirates ongewijzigd. Het belooft met andere woorden een spannende voetbalavond te worden in de Noorderkempen.

Selectie

Voor het duel met Zwarte Leeuw selecteerde Patrick Van Houdt de volgende spelers: Maes, Sterkens, Cloetens, Van Parys, Balbi, Dillien, Van Goylen, Adesanya, Lambreghts, Weuts, Nys, Van Den Buijs, Van Den Brande, Jacobs, Peffer en Yassir El Mokadem.

Door blessures zijn Brent Van Den Abeele (dij), Seraaj Ibn El Mokadem (spierscheur) en Messoudi (achillespees) niet beschikbaar voor deze wedstrijd.

Info voor supporters

De wedstrijd wordt afgetrapt om 19u30 in het Louis Van RoeystadionKruispad 3, 2310 Rijkevorsel.

Algemene inkom bedraagt €10.

Er zal niet gewerkt worden met gescheiden ingangen en ook de kantine is voor supporters van beide clubs toegankelijk. Achter de hoofdtribune is er tevens een tent voorzien waar er voor en na de wedstrijd voor de nodige ambiance gezorgd zal worden.

Hoe af te zakken naar Zwarte Leeuw?

Een overzicht van alle bussen van onze supportersclubs:

 • Lier Gere Bij PARTYBUS 1 (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), vertrek om 17u00 vanuit café Bananas, Eikelstraat in Lier.
  VOLZET
 • Lier Gere Bij PARTYBUS 2 (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), vertrek om 17u00 vanuit café Bananas, Eikelstraat in Lier.
  VOLZET
 • Lier Gere Bij PARTYBUS 3 (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), vertrek om 17u00 vanuit café Bananas, Eikelstraat in Lier.
  LAATSTE PLAATSEN BESCHIKBAAR
 • SV Lierse Leeuwen (Yannick Van Rompay: 0499 40 95 98), vertrek om 17u15 in Lier en om 17u45 vanuit café Bar-Baar in Herenthout.
  NOG VOLDOENDE PLAATSEN BESCHIKBAAR
 • Oldskool 1906 (Marijn Warpy: 0474 64 61 83 of Wesley Fransen: 0499 21 64 18 of info@oldskool1906.be), vertrek om 17u45 vanuit café De Welkom in Heultje.
  LAATSTE PLAATSEN BESCHIKBAAR

Voor supporters die met eigen vervoer naar Rijkevorsel willen afzakken, is er voldoende parking aan het stadion voorzien.