Nieuws | 9 oktober 2019

Away day info Witgoor Sport

Speeldag 7 betekent voor Lyra-Lierse een verplaatsing naar de Desselse deelgemeente Witgoor. De promovendus uit 1e provinciale heeft een lange geschiedenis in de nationale reeksen. Begin jaren ’80 wist het zelfs op te klimmen naar de toenmalige Tweede Klasse, waar ze echter maar één seizoen stand konden houden. Die lange voetbaltraditie in Witgoor zorgt er voor dat Lyra-Lierse zich nog eens mag opmaken voor een wedstrijd met een bovengemiddeld aantal thuistoeschouwers langs de zijlijn in deze reeks.

Witgoor Sport verhuisde afgelopen zomer van het charmante Jef Luytenstadion aan de Hameldijk naar het nieuwe Sportpark De Wouwer, waar het dankzij de supporters eigenhandig een nieuwe tribune neerpootte. Iets waar we bij Lyra-Lierse enkel maar respect voor kunnen opbrengen, onze eigen toekomstige bouwplannen indachtig.

De geel-groenen begonnen met een valse start aan de competitie en verloren hun eerste 4 partijen tegen respectievelijk Wellen, Beringen, Heur-Tongeren & Sint-Lenaarts. Op speeldag 5 was de eerste driepunter sinds de terugkeer naar de nationale reeksen een feit in het nieuwkomersduel met VK Linden. Daaruit werd duidelijk vertrouwen getankt, want ook vorige week pakte Witgoor de volle buit in Termien. De vocale steun van de aanhang uit Lier zal dan ook nodig zijn om tegen een hypergemotiveerd Witgoor op zoek te gaan naar een tweede opeenvolgende uitoverwinning.

Wedstrijd- en ticketinfo

Deze wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 12/10 in het Sportpark De Wouwer in, met aftrap om 19u30.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de loketten ter plaatse. Voor een staanplaats betaal je €10.

De wedstrijd wordt beschouwd als een risicowedstrijd. Er zal daarom gewerkt worden met gescheiden ingangen voor thuis- en uitsupporters. Witgoor Sport voorziet voor de meegereisde Lierenaars voldoende drankgelegenheid in het bezoekersvak.

Hoe afzakken naar Witgoor?

Supporters die deze verplaatsing met de bus willen maken, kunnen zich inschrijven bij de volgende supportersclubs:

  • Lier Gere Bij (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), vertrek om 17u00 vanuit café Bananas, Eikelstraat in Lier (Partybus – UITVERKOCHT) of aan de Molbrug om 17u00 (gewone bus).
  • SV Lierse Leeuwen (Kurt Schoofs: 0496 24 51 83), vertrek om 17u45 vanuit café Bar-Baar in Herenthout.
  • Oldskool 1906 (Marijn Warpy: 0474 64 61 83 of Wesley Fransen: 0499 21 64 18 of info@oldskool1906.be), vertrek vanuit café De Welkom in Heultje om 18u00.

Ook met eigen vervoer kan je naar Witgoor afzakken.

Foto: extremefootballtourism.blogspot.com