Nieuws | 16 mei 2019

Away day info finale eindronde tegen Zwevezele

Zondag maakt Lier zich op voor een kleine volksverhuizing richting West-Vlaanderen. In stadion De Velodroom in Torhout wacht namelijk het finaleduel tussen K. Lyra-Lierse en KSK Voorwaarts Zwevezele in de eindronde van de 3e amateurklasse. De winnaar van dit duel promoveert rechtstreeks naar 2e amateur.

Een opdracht die op zijn minst zwaar, maar daarom niet onhaalbaar is. Zwevezele promoveerde vorig seizoen vanuit 1e provinciale voor het eerst in haar geschiedenis naar de nationale reeksen. Maar nog spectaculairder is het parcours dat de West-Vlaamse club de voorbije jaren reed, onder impuls van haar voorzitter. Eind 2014 pakten de West-Vlamingen de titel in 4e provinciale, helemaal onderaan de Belgische voetbalpiramide. Het startschot van een reeks autoritaire titels en opeenvolgende promoties in de West-Vlaamse provinciale reeksen. Enkel in 1e provinciale moesten de Zwevezelenaren gebruik maken van hun tweede zit. Dit seizoen won Zwevezele twee periodetitels, maar door een winterdip (en daar kunnen we van meespreken) moest het uiteindelijk Wetteren en kampioen Merelbeke voor zich dulden in de eindrangschikking.

De vlucht die Zwevezele de laatste seizoenen maakt, is echter minder verwonderlijk wanneer we hun A-kern onder de loep nemen. Met Hans Cornelis (ex-Club Brugge, Racing Genk, Cercle), Vincent Provoost (ex-KV Kortrijk & KSV Roeselare), Niels Coussement (ex-KV Oostende, KSV Roeselare & Cercle), Stijn Minne (ex-Zulte Waregem & Westerlo) beschikken ze over een elftal dat rijkelijk gestoffeerd is met ervaring in het profvoetbal. Daarnaast is de kern opgevuld met jonge talenten zoals Zaven Yagan (uit onze eigen Lierse-jeugd) en een resem spelers die actief waren in de beloftenkernen van de West-Vlaamse eersteklasseclubs. Op papier kan Zwevezele daarom misschien wel beschouwd worden als de sterkste ploeg in 3e amateur, maar dit seizoen is al gebleken dat de mannen van Tom Schipper voor niemand bang hoeven te zijn. En al zeker niet met de steun van het legioen in de rug!

Westrijd- en ticketinfo

De wedstrijd zal gespeeld worden in stadion De Velodroom in, met aftrap om 15u00.

Er zal gewerkt worden met gescheiden inkom voor thuis- en uitsupporters. De ingang voor supporters van Lyra-Lierse bevindt zich in de Sint-Jozefstraat.

Tickets zijn verkrijgbaar aan de loketten ter plaatse. Voor een staanplaats betaal je €10. Een zitplaats kost €12 aan de kassa. Voor de bezoekende supporters worden er 200 zitplaatsen ter beschikking gesteld.

KSKV Zwevezele zorgt ervoor dat onze supporters in alle comfort ontvangen kunnen worden en voorziet voldoende eet- en drankgelegenheid in het stadion.

Hoe afzakken naar Torhout?

Supporters die deze verplaatsing met de bus willen maken, kunnen zich inschrijven bij de volgende supportersclubs:

  • Lier Gere Bij (Jeroen Van den Eynde: 0474 36 47 80), vertrek om 11u30 vanuit café Bananas, Eikelstraat in Lier. VOLZET!
  • SV Lierse Leeuwen (Kurt Schoofs: 0496 24 51 83), vertrek vanuit café Bar-Baar in Herenthout om 11u45 of parking De Mol in Lier (t.h.v. de brug) om 12u00. VOLZET!
  • Oldskool 1906 (Marijn Warpy: 0474 64 61 83 of Wesley Fransen: 0499 21 64 18 of info@oldskool1906.be), vertrek vanuit café De Welkom in Heultje om 11u30. VOLZET!
  • K. Lyra-Lierse (Matthias Mehuys: 0479 83 99 52 of matthiasmehuys@gmail.com), vertrek vanuit café ‘t Kafaat in Lier, vertrek om 12u00. VOLZET!

Ook met eigen vervoer kan je naar Torhout reizen. Parkeren kan in dat geval op de parkings Zwembad (Bruggestraat) en De Mast (Industrielaan).

Die dag vinden er nog evenementen in en rond Torhout plaats. Zak dus best tijdig af richting West-Vlaanderen en hou rekening met eventuele verkeersdrukte.

Veiligheid

Rugzakken zullen niet toegelaten worden in het stadion.

Tevens willen we onze supporters eraan herinneren dat de Voetbalwet van kracht is voor, tijdens en na deze wedstrijd. Het gebruik van pyrotechnisch materiaal kan leiden tot een boete en een stadionverbod. Daarnaast bestaat het veld in Torhout uit kunstgras. Pyrotechnisch materiaal en kunstgras zijn immers geen goede vrienden. De club vraagt dan ook uitdrukkelijk om geen pyrotechnisch materiaal op het kunstgras te gooien.

Ook na de wedstrijd is het niet toegestaan het veld te betreden. Niet enkel supporters die het veld betreden, kunnen een boete en een stadionverbod riskeren. Ook de club kan tegen zware boetes aankijken hiervoor. De lokale overheden zullen hierop cameratoezicht houden. We vragen dus als club om na de wedstrijd, ongeacht de uitslag, in de tribunes te blijven.