Jeugdwerking | 23 mei 2024

U12 IP schitteren op internationaal tornooi in Nederland

Op zondag 19 mei vond in Goirle bij Tilburg (NL) de 9e editie van de Joris Mathijsen Cup plaats. Een prachtige organisatie van SV VOAB, een ambitieuze amateurclub met meer dan 1500 leden!

Dankzij het fantastische weer, 32 kwalitatieve teams (waarvan 20 profclubs) en een klein legertje gedreven vrijwilligers was ook deze editie een groot succes. Onze U12 IP mochten aantreden in een erg hoogwaardig, internationaal deelnemersveld. De 10- en 11-jarigen van de 32 prof- en amateurclubs komen tegen elkaar uit in een unieke formule: ‘s ochtends worden er poules afgewerkt en na de lunch worden er op basis van de rangschikking 2 nieuwe tornooien gestart; de Champions League en de Europa League.

In de poulewedstrijden troffen onze U12 erg getalenteerde spelers van PSV en Club Brugge. Beide teams waren nét iets te sterk voor ons: het werd twee keer 2-1, na zeer spannende wedstrijden. De derde poule wedstrijd wonnen we wel, met overtuigende 4-1 cijfers van het Zuid-Nederlandse Una.

Hierdoor werden we derde in onze poule en gingen zo door naar de Europa League, samen met alle andere 3e’s en 4e’s. PSV en Club Brugge gingen door naar de Champions League.

In de Europa League kwamen we na een succesvol parcours (met o.a. een zenuwslopende penaltyreeks in de kwartfinale), in de finale oog in oog te staan met een zeer indrukwekkend team uit Duitsland. Net zoals in de poules was een profclub, in dit geval Fortuna Düsseldorf, weer iets te sterk. We verloren met 2-1 en werden mooi tweede in de Europa League.

In de Champions League finale won Feyenoord na penalty’s van FC Twente/Heracles Jeugdacademie. Hierdoor gaat de grote wisselbeker mee naar Rotterdam-Zuid. SV Den Hoorn eindigde op de 3e plaats na een overwinning tegen Royal Antwerp FC.

We hopen dat we na deze mooie prestatie ook volgend jaar, voor de feestelijke 10e editie, een uitnodiging mogen ontvangen.

Uitslag Champions League

1e Feyenoord
2e FC Twente/Heracles
3e SV Den Hoorn
4e Royal Antwerp
5e OH Leuven
6e Roda JC
7e Club Brugge
8e Excelsior Rotterdam
9e PSV
10e Zwaluw VFC
11e PEC Zwolle
12e CSV’28
13e Zulte Waregem
14e sc Buitenveldert
15e SK Beveren
16e STVV

Uitslag Europa League

1e Fortuna Düsseldorf
2e Koninklijke Lyra-Lierse
3e Rot Weiss Essen
4e BV Werther
5e USV Hercules
6e Union St. Gilloise
7e Willem II
8e Blauw Wit’34
9e vv UNA
10e vv Drechtstreek
11e sv VOAB
12e SC Heerenveen
13e MVV
14e FC Utrecht
15e Helmond Sport
16e Meadow Sports