Jeugdwerking | 26 mei 2024

K. Lyra-Lierse dhulst’ Academie biedt volgend seizoen aanvullend ook Provinciaal voetbal aan

Fantastisch nieuws voor onze jeugdwerking: vanaf volgend seizoen biedt K. Lyra-Lierse, naast Interprovinciaal (IP) en Gewestelijk, ook Provinciaal (P) voetbal aan. Hierdoor wordt onze club één van de 4 clubs in heel Vlaanderen die alle niveaus in het jeugdvoetbal mag aanbieden en krijgt onze club de kans om speelgelegenheid te geven aan nog meer jongeren uit de Lierse regio.

Raf Bormans, algemeen verantwoordelijke van K. Lyra-Lierse: “Al sinds de start van de club in 2018 is het inzetten op een brede en kwalitatieve jeugdwerking één van onze stokpaardjes. Ons doel is daarbij steeds geweest om elk kind uit de omgeving van Lier op zijn of haar niveau te kunnen laten voetballen. Enerzijds hebben we met onze IP-zuil een ongelooflijk sterke werking om lokaal talent alle groeikansen te geven. Anderzijds is onze gewestelijke tak de ideale omgeving voor elke jongere uit de regio die met veel goesting wil voetballen en deel willen uitmaken van onze bruisende voetbalfamilie.”

“We merkten de voorbije jaren echter één ontbrekend puzzelstuk in ons aanbod: voetbal op Provinciaal niveau, wat zich tussen IP en Gewestelijk situeert. Dat zorgde ervoor dat we onze betere spelers en ploegen uit de gewestelijke reeksen soms onder hun intrinsieke niveau moesten inschrijven. Vanaf volgend seizoen maakt Voetbal Vlaanderen het mogelijk om in uitzonderlijke gevallen alle 3 niveaus aan te bieden. Daarvoor werden strenge criteria opgesteld, maar dat heeft ons niet afgeschrikt om toch de aanvraag voor Provinciaal voetbal in te dienen. Uiteindelijk voldeed Lyra-Lierse aan alle voorwaarden en kregen we recent groen licht. We zijn dus enorm blij dat we, een jaar voor onze verhuis naar onze nieuwe infrastructuur in Lier, alle jonge spelers een passende voetbalopleiding kunnen bieden.”

Een schitterende ontwikkeling dus voor de verdere uitbouw van onze club. Volgend seizoen zal K. Lyra-Lierse maar liefst 38 ploegen in competitie brengen, waaronder o.a. de nieuwe teams U21 P, U17 P, U15 P, U13 P, U12 P, U11 P en U10 P, maar ook voor het eerst een volledig meisjeselftal!

Zin om trainer te worden bij één van de strafste jeugdopleidingen uit de regio?

Door de groei van onze bloeiende jeugdwerking én door de recente toekenning van het bijkomende provinciale voetbal is K. Lyra-Lierse momenteel op zoek naar extra jeugdtrainers (van U21 P tot U12/13 P) om mee de overstap naar ons mooie nieuwe Sportpark Lier voor te bereiden en te realiseren.

Heb je reeds een trainersdiploma? Dan is dat steeds een pluspunt. Voor beginnende coaches zonder diploma biedt onze club de nodige ondersteuning en opleidingen (via Voetbal Vlaanderen) aan.

Heb je zin om je te engageren binnen onze club? Contacteer ons dan via ons contactformulier of telefonisch rechtstreeks via Roger Smets (+32 477 49 75 22).

Contact Formulier