Jeugdwerking | 23 februari 2024

Officiële audit: K. Lyra-Lierse dhulst’ jeugdacademie opnieuw verzekerd van drie extra seizoenen IP-voetbal

Onze club werd op de hoogte gebracht van het resultaat van de driejaarlijkse audit van onze jeugdopleiding. Deze audit wordt door de onafhankelijke organisatie door Double Pass uitgevoerd, in opdracht van Voetbal Vlaanderen. Met veel trots kunnen we melden dat onze club opnieuw slaagde voor het aangevraagde label, en ook de komende drie seizoenen opnieuw verzekerd is van het kunnen aanbieden van IP (interprovinciaal) jeugdvoetbal. Meteen ook het hoogste opleidingsniveau voor niet-profclubs in Vlaanderen.

“AMBITIE OM NOG BETER TE DOEN OP HET SPORTPARK LIER”

Raf Bormans, algemeen verantwoordelijke van K. Lyra-Lierse: “Iedereen binnen onze Lyra-Liersefamilie mag terecht fier zijn op dit resultaat. We willen dan ook graag onze talrijke medewerkers, trainers & vrijwilligers, onze dhulst’ jeugdpartner en al onze geëngageerde jeugdouders & -spelers uitdrukkelijk bedanken om mee te helpen aan dit knappe resultaat en mee de motor te zijn van dit succes.”

“Uit het rapport blijkt ook dat de criteria voor het aanbieden van een 4-sterren jeugdopleiding (de score op het vorige auditrapport) steeds hoger liggen. Onze huidige, verouderde accommodatie laat het helaas niet meer toe om de hoogst mogelijke score te behalen. Het is daarom goed dat we kunnen uitkijken naar onze nieuwe thuishaven in Lier. Daar starten we dit voorjaar met de bouw van een nieuw stadion en alle noodzakelijke, moderne infrastructuur voor het aanbieden van de meest kwalitatieve opleiding in de ruime regio. Het spreekt dus voor zich dat we, eens terug in onze eigen stad voetballend, opnieuw zullen streven naar die hoogst mogelijke auditscore.”

STERKE FOCUS OP DE JEUGDOPLEIDING ZIT VERANKERD IN ONS DNA

Al sinds de start van K. Lyra-Lierse in 2018 maken we er geen geheim van dat onze jeugdopleiding, naast o.a. een doorgedreven communitywerking , een exponent is van ons sociale hart voor Lier en de ruime regio. We zetten daarbij als club zeer sterk in op jeugdvoetbal dat zowel laagdrempelige kansen biedt aan zoveel mogelijk jongeren om met veel plezier te voetballen, als aan een hoogwaardige sportieve voetbalopleiding voor de jonge spelers met veel talent. Daarbij proberen we als club een optimale begeleiding op én naast het veld te voorzien. Gaande van voetbaltechnische bijscholing en doorstroming naar het eerste elftal tot psychologische begeleiding en video-analyses. Een sterk verhaal dat we vanaf volgend jaar dus verder willen uitbouwen op ons nieuwe prachtige Sportpark in Lier.