Jeugdwerking | 26 mei 2023

Kurt Teugels gaat aan de slag bij Double Pass en neemt andere rol op binnen de club

Na zes jaren als Hoofd Opleidingen zal Kurt Teugels aan het einde van dit seizoen een andere rol opnemen binnen onze club. Kurt bouwde sinds de start van K. Lyra-Lierse in 2018, samen met Roger Smets en het team van jeugdtrainers en coördinatoren, onze jeugdwerking uit tot een gerespecteerde en zeer kwaliteitsvolle opleiding. Getuige ook het hoogste viersterrenlabel dat onze club kreeg.

In de toekomst zal Kurt Teugels nog wel de sportieve verantwoordelijkheid opnemen op vlak van tornooien, zoals o.a. de invulling van het deelnemersveld van ons gerenommeerd Internationaal Paastornooi. Die functie zal hij vanaf augustus 2023 combineren met een nieuwe uitdaging bij Double Pass, het onafhankelijk auditbureau dat alle clubs in Vlaanderen (maar ook buiten de landsgrenzen) doorlicht en een bijhorend label toekent dat bepaalt op welk niveau de jeugdopleiding van een club mag acteren.

“Onze jeugdwerking op de kaart gezet in binnen- en buitenland”

Kurt Teugels: “Ik wil om te beginnen K. Lyra-Lierse bedanken voor de kansen die ze me gaven om gedurende zes jaar met tal van fijne collega’s de jeugdwerking van deze club op de kaart te zetten in binnen- en buitenland. De jeugdwerking van K. Lyra-Lierse is ondertussen uitgegroeid tot een kwaliteitsvolle opleiding met naam en faam, en daar mogen we best trots op zijn. Ik wens iedereen veel succes om dit sterke geraamte nog verder uit te bouwen richting de toekomst. Ik zal binnen mijn nieuwe, hetzij beperktere rol trachten om van het Internationale Paastornooi één van de mooiste tornooien van België te maken. Met onze nieuwe thuisbasis op het Sportpark in Lier liggen er ook voor ons Paastornooi zeer veel mogelijkheden en opportuniteiten. En daarnaast blijf ik natuurlijk ook gewoon supporter van de club.”

Raf Bormans, algemeen verantwoordelijke van K. Lyra-Lierse: “We willen Kurt hartelijk danken voor wat hij de voorbije zes jaar gerealiseerd heeft voor onze jeugdwerking. Mede dankzij zijn visie en harde werk staat onze jeugdwerking op haar huidige niveau. We wensen hem veel succes bij de nieuwe weg die hij gaat bewandelen en hopen dat hij nog veel kan betekenen voor de club in zijn nieuwe rol.”

Opvolging en continuïteit verzekerd met vernieuwde jeugddirectie (TDJ)

De huidige taken van Kurt Teugels zullen hoofdzakelijk overgenomen worden door de ervaren Roger Smets. Roger wordt daarbij intens ondersteund door een nieuwe en uitgebreide Technische Directie Jeugd (TDJ).