Jeugdwerking | 31 maart 2021

K. Lyra-Lierse lanceert Regio Academie voor jeugdvoetbal

Parallel met de start van het seizoen 2021-2022 lanceert K. Lyra-Lierse vanuit de jeugdopleiding een Regio Academie. Met deze vorm van samenwerking wil K. Lyra-Lierse vooral inzetten op inhoud en het delen van kennis met andere clubs uit de ruime omgeving. K. Lyra-Lierse kan op die manier de jeugdwerking van andere clubs ondersteunen op het niveau van de opleidingsverantwoordelijken, coaches & spelers.

Heel concreet gaat het dan over het organiseren van seminaries met bekende sprekers op nationaal (of internationaal) niveau en het aanbieden van 3 praktische workshops met demosessies, specifiek rond bepaalde jeugdthema’s. K. Lyra-Lierse zal ook op beleidsniveau ondersteuning bieden en TVJO-meetings (Technisch Verantwoordelijke Jeugdopleiding) organiseren, waarin bijvoorbeeld het opstellen van een opleidingsplan wordt aangeboden. Ook het unieke K. Lyra-Lierse DNA en de specifieke manier van trainen & spelen zullen hierbij worden gedeeld met de clubs binnen de Regio Academie.

Toegang kennisplatform

Onze regioclubs zullen toegang krijgen tot een speciaal ontwikkeld kennisplatform voor onze K. Lyra-Lierse Regio Academie. Hierop bundelen we interessante content voor hun jeugdopleiding, zoals een technisch plan of andere nuttige trainingsinhoud. Daarnaast geven we de clubs een duidelijk overzicht van alle aankomende evenementen.

Alle clubs uit de Regio Academie worden bovendien ook uitgenodigd om per seizoen minstens één wedstrijd bij te wonen van het A-elftal van K. Lyra-Lierse.

We kunnen nu al aankondigen dat KFC Zwarte Leeuw en K. Kontich F.C. de eerste 2 clubs zijn die mee instappen in deze Regio Academie. Daarnaast lopen de gesprekken met andere clubs nog volop. Nieuwe clubs binnen deze Regio Academie zullen dan ook stap per stap verder aangekondigd worden. Een overzicht van de clubs die deel uitmaken van onze Regio Academie, kan je hier steeds raadplegen.

K. Lyra-Lierse jeugdopleiding, met de sterke steun van