Jeugdwerking | 16 april 2019

Internationaal Paastornooi op 20 & 21 april

Op zaterdag 20 en zondag 21 april 2019 schrijft de Koninklijke Lyra-Lierse op haar jeugdcomplex in Vremde geschiedenis. Na een traditie van 46 jaar (!) zal Lyra’s Internationale Paastornooi voor U12 en U13 teams voor de allereerste keer georganiseerd worden onder de nieuwe clubnaam. K. Lyra TSV veranderde in mei 2018 immers naar aanleiding van het faillissement van grote buur K. Lierse SK en een verregaand samenwerkingsakkoord met de supportersvereniging “Lierse voor Altijd” haar naam in K. Lyra-Lierse. Lyra-Lierse bundelt zodoende de 110-jarige traditie van Lyra met de fanatieke supporterskern én de ervaren jeugdwerking van K. Lierse SK. De goesting is dus zeer groot om te laten zien dat K. Lyra-Lierse voor de 47° keer van Lier het kloppend hart van het miniemenvoetbal in België en Nederland kan maken.

Gedreven vanuit onze gezamenlijke passie voor jeugdvoetbal is ons jeugdteam van vrijwilligers er opnieuw in geslaagd om een zeer mooie lijst gereputeerde professionele (jeugd)topclubs uit België en Nederland te strikken voor haar tornooi. Belgische eliteclubs als KAS Eupen, Sint-Truiden VV, Exc. Moeskroen en KV Mechelen nemen het op tegen Nederlandse voetbalinstituten als ADO Den Haag, Roda JC en De Graafschap.

Wat ons tornooi uniek maakt, en wat ook de parel vormt van onze tornooiwerking, is onze alom geprezen traditie van onze gastgezinnen. Zo overnachten de spelertjes van ADO Den Haag tijdens het weekend bij gastgezinnen uit de grote Lyra-Lierse-jeugdfamilie. Dit is een mooie en leerrijke levenservaring voor zowel de gastgezinnen als de spelertjes, en wij danken dan ook van harte al onze bereidwillige gastgezinnen voor hun enthousiaste deelname.

Het tornooi bestaat ook deze jaargang weer uit een U12-tornooi en een U13-tornooi met in totaal 20 deelnemende teams, zodat in totaal bijna 400 jeugdspelers zullen deelnemen aan deze jaargang. Een innovatie op ons tornooi is de ingebruikname van een nieuwe tornooi-app, die het voor alle aanwezigen mogelijk maakt om de tornooi-planning en de uitslagen live te kunnen volgen. Alle uitslagen op ons Paastornooi kan je dus in real-time volgen via https://tournify.be/live/kll-paastornooi. De speelformule werd zo opgesteld dat alle spelers en supporters verzekerd zijn van voldoende wedstrijden, extra spankracht en extra speelplezier, én dat er 2 grote finales gespeeld zullen worden!

Zaterdagmorgen om 9u wordt het tornooi afgetrapt met de U12-wedstrijd tussen AS Eupen en Westerlo. In het verdere verloop van de eerste wedstrijddag zijn we nog verzekerd van topwedstrijden als Roda JC – Moeskroen, ADO Den Haag – STVV, De Graafschap – KV Mechelen, en kijken we ook halsreikend uit naar de prestaties van onze eigen Lyra-Lierse kampioenen. Zondag vanaf 9u30 worden dan de plaatsingswedstrijden afgewerkt, waarbij de 2 grote finales van het tornooi zondag gespeeld worden om 13u50 voor de U12 en om 17u30 voor de U13.

Tot slot hopen we dan ook dat het een fair en sportief hoogstaand tornooi wordt, gekruid met vele toeschouwers en hopelijk een lekker voetbalweertje! Moge de besten winnen, en ons zo waardige opvolgers voor de winnaars van de vorige editie (U12 Beerschot-Wilrijk en U13 Standard Luik) opleveren.

De grote Lyra-Lierse-familie met haar vele vrijwilligers is er klaar voor om er een heus voetbalfeest van te maken!

 

Download hier de volledige brochure van ons Paastornooi.