Jeugdwerking | 30 januari 2019

In de kijker: onze U12 naar de zwaarste IP-reeks en de 1/8e finales van de Beker

De succesverhalen van onze beloften (herfstkampioen) en onze Interprovinciale U14 (kampioen in hun IP-reeks) zijn de meesten al bekend, maar hebben jullie al gehoord van de U12 IP van onze Lyra-Lierse?

Deze hechte vriendengroep Pallieters, een gezonde mengelmoes van veelal ex-spelers van Lyra en Lierse, verdedigen elke wedstrijd met trots de kleuren van hun ploeg. Met het nieuwe clubembleem op het hart gedrukt, gaan ze dan ook geen enkele uitdaging uit de weg.

Het eerste deel van de competitie hebben onze U12 alvast met glans doorstaan: ze pakten uit met mooie resultaten, zowel op het scorebord als op het veld. In een interprovinciale reeks met teams als Thes Sport, Ternat, Bilzerse-Waltwilder en Bornem wonnen ze maar liefst 12 van de 14 wedstrijden! Dankzij zwaar bevochten uitzeges tegen concurrent Bilzerse-Waltwilder (2-3) en tegen Zepperen-Brustem op de laatste speeldag (2-5 winst na 2-1 achterstand bij de rust) kunnen ze zich fier de officieuze kampioenen noemen van deze (klassementsloze) IP-reeks.

Vele spelers zijn bovendien fervent supporter van ons eerste elftal, en na een overwinning weerklonken uiteraard wel eens de ons allen bekende liedjes zoals “ heb je al gehoord van de Lyra-Lierse”. En ja, het ging in de kleedkamer ook wel eens van links, links, links naar rechts, rechts, rechts en “wij, wij, wij zen van Lier”.

De 2e ronde worden onze jongens ingedeeld in de zwaarste IP-reeks, en volgt naast deelname aan ons Internationale Paastornooi ook nog minstens de 1/8e finale (4e ronde) van de Beker van België voor U12.  Uitdagingen genoeg voor de boeg dus.

De eerste competitiewedstrijden tegen City Pirates werden alvast goed ingezet met 5-0 en 6-2 overwinningen!