Jeugdwerking | 5 april 2023

Geniet van top jeugdvoetbal op ons 49e Internationaal Paastornooi

Naar jaarlijkse traditie organiseert K. Lyra-Lierse tijdens het aanstaande Paasweekend haar gerenommeerde Internationaal Paastornooi. Op zaterdag 8, zondag 9 en maandag 10 april is het tornooi al aan haar 49e editie toe. Ook dit jaar gaat dit 3-daagse event voor top jeugdvoetbal door op Sportpark Sneppenbos in Vremde.

Op de affiche prijken alweer ronkende namen uit binnen- en buitenland zoals FC Utrecht, Excelsior Rotterdam, Willem II, Roda JC, Club Brugge, Union, Standard de Liège, … en natuurlijk ook de teams van de uitstekende jeugdwerking van K. Lyra-Lierse.

Algemeen verantwoordelijke Raf Bormans: “Een deelname aan ons Paastornooi blijft in trek bij de jeugdwerkingen van topniveau. Dat merkten we ook dit jaar weer aan de inschrijvingen van profclubs uit binnen- en buitenland die zeer vlot binnenkwamen. Dat we steeds zoveel eliteteams mogen ontvangen, blijft een jaarlijks hoogtepunt in onze club- en jeugdwerking. Ons Paastornooi blijft bovendien een bron van voetbaltalent. Dat blijkt ook uit de scoutingsaanvragen die we ontvangen van Europese topclubs zoals o.a. Ajax Amsterdam. We willen ook graag de stad Lier bedanken voor hun steun aan dit event, alsook de gemeente Boechout om ons te ontvangen op het moderne Sportpark Sneppenbos. Mede dankzij hen, maar ook dankzij de inzet van onze vele vrijwilligers, kunnen we al deze teams en ca. 3.000 bezoekers met het nodige comfort ontvangen. Al kijken we natuurlijk ook uit om binnenkort dit tornooi te organiseren op het nieuwe Sportpark Lier, onze nieuwe thuis naast de Ring van Lier.”

Op zaterdag trapt de leeftijdscategorie U12 het tornooi op gang. Zondag is het aan de beurt aan de U13-ploegen. En op Paasmaandag komen de U14s in actie.