Interview | 11 januari 2019

“Zondag moeten we Tienen meer in de weg kunnen leggen”

Met de promotie vorig seizoen uit 1e provinciale, en een voorlopige 3e plaats in het klassement, kan onze club terugkijken op een mooi 2018. Een uitgelezen moment voor een terugblik tijdens een gesprek met onze hoofdtrainer Tom Schipper.

Tom, hoe blik je terug op het afgelopen jaar?
“Ik ben heel fier op het eerste half jaar Lyra en tweede half jaar Lyra-Lierse. Met Lyra hebben we in eerste provinciale alles gewonnen wat er te winnen viel, tot en met de titel van topschutter voor Tristan. En dan begon er een nieuw, fantastisch avontuur met Lyra-Lierse.

Op voorhand zouden we getekend hebben om te draaien met 27 punten. Uiteraard geven de 18 op 18 en daarna resultaten van de laatste vijf wedstrijden een beetje een vertekend beeld. Maar daar moeten we kunnen doorzien. In sommige van de wedstrijden van de zegereeks speelden we minder dan in enkele wedstrijden die we verloren, maar toen zaten de omstandigheden soms mee. En in de verloren wedstrijden dan weer niet.

Van de laatste vijf wedstrijden was enkel de prestatie op Houtvenne over de hele lijn slecht, in de andere wedstrijden werd er wel goed gevoetbald. Deze gretige groep kan enkel leren uit die mindere periode. We staan nu, achter het ongenaakbare Tienen, in goed gezelschap van ploegen als Sint-Lenaarts, Wellen en Houtvenne, die in deze reeks de voorbije seizoenen hoge ogen gooiden. Daar moeten we tevreden mee zijn. Al blijven onze ambities hoog, want we zijn Lyra-Lierse.”

Hoe zag het programma in de winterstop eruit?
“Na een week volledige rust hebben de jongens hun individuele loopprogramma hervat. Op 28/12 zijn we er terug ingevlogen met een oefenloop op echte thuisgrond: de Lierse stadsvesten. Sinds 2 januari trainen we terug voluit.”

Was je tevreden met wat je zag in de oefenwedstrijd op Capellen?
“Ik zag een groep zoals ik ze ken: gedreven, engagement en bijwijlen zeer goed voetballend. Zeker in de eerste helft, tegen een compleet eerste elftal van Cappellen.”

Ben je tevreden met de binnengehaalde versterkingen?
“Lars (Van den Brande) en Gianni (Van den Buijs) zijn twee jongens van Lier, die al een aantal jaren meedraaien op een hoger niveau. Ze geloven in ons verhaal en dat enthousiasme tekent deze club. Ze brengen ook persoonlijkheid mee. En dat kan de groep zeker gebruiken. Ze passen perfect in het plaatje.”

Gaat er iemand Tienen iets in de weg kunnen leggen?
“Die ploeg is echt wel hors categorie, met allemaal spelers die hun strepen verdienden in eerste en tweede amateur. Ze hebben ervaring, kracht, technisch vermogen en de kwaliteit om een wedstrijd dood te maken…”

Wanneer ga je zondag tevreden zijn?
“Zondag moeten we Tienen meer in de weg kunnen leggen dan in de heenwedstrijd. Maar daar heb ik alle vertrouwen in, want er werd enorm scherp getraind deze week. De jongens zijn erop gebrand om, met de steun van onze fantastische supporters,  een stevige prestatie neer te zetten.”

Heb je nog een nieuwjaarsboodschap voor de supporters?
“Ik wil hen vooral bedanken. Ze staan wekelijks achter het team, bij winst en verlies. Dat tekent de echte supporters. De spelersgroep apprecieert die onvoorwaardelijke steun enorm. Met hun steun willen we er vol voor gaan en hopelijk kunnen we ze na het reguliere seizoen nog enkele wedstrijden aanbieden.

Beste Lyra-Lierse supporters: het is een eer om voor jullie te mogen werken. Tot zondag!”