Interview | 21 maart 2019

Gaetan Lambreghts: “Een heksenketel van maken, op en naast het veld!”

Gaetan Lambreghts werd na een trap zondag uit voorzorg vervangen, maar is helemaal speelkaar voor de wedstrijd tegen Racing Mechelen van zondag. Met “het brommerke” van onze rechterflank blikken we vooruit op de derby.

Gaetan is ondertussen aan zijn zesde seizoen bezig bij Lyra en vervolgens Lyra-Lierse, en heeft zich ontpopt als een sterkhouder die 90 minuten alles uit zijn grote motor perst. Hij doorliep de nationale jeugdploegen van (Germinal) Beerschot tot in de eerste ploeg, waar hij als 16-jarige al op de bank mocht plaatsnemen. Na het faillissement op het Kiel maakte hij omzwervingen langs Club Brugge & Rupel Boom (toen in 3e klasse), alvorens bij onze club terecht te komen. Na een korte passage bij Heist kwam hij, met dank aan Tom Schipper vervolgens terug in Lier terecht.

“Ik heb met de coach drie goede jaren gekend. Tom is een zeer goede trainer die veel van zijn groep verlangt. We zullen er alles aan doen opdat hij dit hoofdstuk positief kan afsluiten. En wie weet keert hij ooit nog terug naar de club.”

“Lyra-Lierse is ambitieus en ik wil zo ver mogelijk komen met deze club. Ik heb de intentie om een vaste waarde te blijven. Daar ga ik als trainingsbeest ook alles aan doen.”

“Ik ben gevormd als aanvaller en heb tot vorig seizoen altijd in het aanvallende compartiment gespeeld. Tot de coach me omvormde tot rechterflankverdediger. Maar ook op die positie kan ik door mijn loopvermogen offensieve impulsen brengen. En het is mooi meegenomen dat ik af en toe een goaltje kan meepikken, zoals afgelopen zaterdag tegen Nijlen.”

“Het loopt de laatste weken terug lekker, onze winterdip is definitief voorbij. We willen nu in de laatste 6 weken zo veel mogelijk punten pakken, zodat de eindronde binnen is. En dan willen we knallen, met de steun van ons trouwe legioen. Die gekke supporters geven die extra boost en doen het begrip twaalfde man alle eer aan.”

“Derby’s, en zeker die tegen Racing, zijn altijd geladen. Iets speciaals voor spelers en supporters. De spelersgroep is de vocale steun die onze supporters tijdens heenwedstrijd brachten nog niet vergeten. Ik roep iedereen met sympathie voor Lyra-Lierse op om ons te komen aanmoedigen, zodat we er weer als spelers en supporters een heksenketel van kunnen maken op en naast het veld!”