Interview | 1 september 2018

De allereerste wedstrijd van K. Lyra-Lierse verdient een interview. We spraken met hoofdcoach Tom Schipper.

Tom, ben je tevreden over de voorbereiding?

Ik heb een dubbel gevoel. Enerzijds hebben we, samen met de technische staf , heel goed gewerkt , anderzijds hebben we door de vele blessures amper kunnen werken aan automatismen.
Enkele jongeren hebben progressie gemaakt, mede door de krachtsessies die we in de club organiseren voor onze jonge talentjes. Een speler zoals Gwen Jacobs heeft een veel betere voorbereiding gedaan dan 12 maanden geleden. Want de jongens weten ondertussen hoe we werken. Dat maakt het allemaal wat makkelijker.

 

Vertaalt zich dat ook naar de groepsgeest?

De organisatie van de BBQ, samen met de Champions Leaque en vooral de stage van vorig weekend waren hier waardevol. De ervaren jongens nemen hun verantwoordelijkheid op en trekken de jongeren mee. Het is fantastisch om te zien hoe ze één groep vormen. Dat zit absoluut snor.

 

Hoe schat je deze groep in tegenover die van vorig seizoen?

Ik denk dat we sterker zijn dan vorig jaar, maar dat zal ook zeker nodig zijn, want de reeks waar we in terecht komen, is van een ander niveau dan provinciale. Onze sportief manager Frank Coenen weer knap werk heeft geleverd. De groep werd aangevuld met jongens die hoger hun strepen hebben verdiend. Dit maakt dat de concurrentie , als iedereen fit is, heel hard zal zijn . Vorig jaar hadden we ook een ruime kwaliteitsvolle groep, waardoor er soms mensen naast de ploeg vielen. Maar deze jongens stelden steeds het ploegbelang voorop. Dat wil ik nu ook zien, daar heb ik het volste vertrouwen in.

 

Heb je concrete sportieve doelstellingen?

Doelstellingen moeten we voorlopig nog niet teveel stellen… We komen van 1e provinciale, zijn versterkt , maar dat zijn andere ploegen ook, en met zes dalers uit 2e amateur zal deze reeks enorm zwaar en evenwichtig zijn… Dus laat ons groeien, zoals ook de club zal groeien, en dan zien we wel waar dat ons brengt. Onze beste transfer moet onze twaalfde man worden !

 

Ken je de tegenstander van vandaag?

Ik ken Betekom vrij goed ja, het is een zeer goed elftal , dat durft te voetballen (op kunstgras thuis) en een stijl heeft waar ik als trainer wel fan van ben… Ook zij hebben spelers die op hoger niveau hun strepen verdienden zoals Fariat , Jansssens en Carrez.

 

Hoe kijk je aan tegen dit nieuwe, beloftevolle verhaal?

Als trainer hoop ik dat onze club verder kan groeien. Mijn zoon speelt nu ook bij de jeugd van KLL, dus ik ben ook als papa betrokken bij de club. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel groter de betrokkenheid van de ouders bij de club nu reeds is. Deze betrokkenheid moet een van de fundamenten zijn waarop onze club verder moet groeien: eigen jeugd, ouders die ook supporters worden van het eerste elftal , supporters die zich thuis voelen in ons stadion, bestuursleden, maar ook en vooral fans en vrijwilligers die zich de naad uit hun lijf werken en zorgen dat alles in orde is. Lyra-Lierse is een zeer grote familie waar iedereen, iedereen kent… We zijn goed op weg om een cultclub te worden. Dit verhaal is ongezien is in de regio en in het nationale voetbal .

 

Hoe beleeft de spelersgroep dit alles?

Ons nieuwe verhaal leeft enorm in de groep. De chemie tussen hen en de supporters is ontroerend, bestaat er iets mooiers in voetbal ? Passie, strijd, samen vieren , samen huilen… als je dat mag doen met een legioen van supporters zoals het onze, dat is echt genieten.

 

Dank je wel Tom. Veel succes straks in Betekom! We roepen mee!