In memoriam | 19 november 2021

Onze club rouwt om Frans Van Sant (73), oud-Lyraspeler & huidig lid Raad van Bestuur

Met een enorme verslagenheid vernam onze club donderdagavond het overlijden van oud-Lyraspeler en lid van onze huidige Raad van Bestuur, Frans Van Sant. Frans verliet ons onverwacht, na een spoedopname in het ziekenhuis eerder deze maand. We wensen in de eerste plaats ons medeleven te betuigen met alle familie & vrienden. Al willen we ook graag vermelden dat voor iedereen binnen onze club die Frans kende dit verlies een enorme leegte nalaat.

Frans was een graag geziene, trouwe supporter op onze tribunes en was nagenoeg elke wedstrijd op post. Als actief, huidig lid van onze Raad van Bestuur, was Frans ook mee een drijvende kracht achter K. Lyra TSV en vervolgens K. Lyra-Lierse. Bovendien was Frans ook lid van het Pallieter Supporterscollectief en bracht hij dus ook als supporter zijn stem uit binnen onze club.

Ere-voorzitter Sam Wyckmans getuigt over één van zijn beste vrienden: “Ik ga dit niet onder stoelen of banken steken: het nieuws van het overlijden van Frans valt me zwaar. Ik heb met Frans als speler bij Lyra samengespeeld, net voor de fusie met Lierse in 1972. Toen hebben we elkaar leren kennen. Frans kwam (relatief laat) als speler uit de Lyrajeugd in het eerste elftal. Twee decennia later, toen ik voorzitter werd, heb ik Frans mee in mijn nieuwe bestuursploeg opgenomen. En dat was een gouden zet. Frans kon bergen werk verzetten. Onbaatzuchtig en steeds met een groot hart voor de club. Van wat occasionele onderhoudswerken in het oude Lyrastadion, over het organiseren van jaarlijkse mosselsoupers tot het (tot op vandaag) wekelijks mee klaarzetten van de tafels in onze Business Lounge… Overal waar er een hand te kort was, stak Frans die van hem bij. Bijna 30 jaar lang heb ik met Frans alles samen gedaan.”

Als bestuurslid wist Frans ook veel mensen te enthousiasmeren om af te zakken naar het stadion (o.a. “de connectie van Lint”). Bovendien was hij goed bevriend met de grote namen in het Lierse voetbal, zoals Frans Vermeyen, Jan Ceulemans, enz.

Als eerbetoon aan Frans Van Sant zal ons eerste elftal tegen Pepingen-Halle spelen met een rouwband en zal er voor de wedstrijd ook één minuut stilte gehouden worden.

Frans, het ga je goed. Je zal enorm gemist worden door iedereen binnen onze club.


Het laatste Lyra-elftal, voor de fusie met Lierse in 1971-1972. Frans Van Sant staat als derde van linksonder op de foto.


Frans (tweede van links onder) met de Lyra Veteranen in 1980.